Domaći duo Subgenetics izbacili prvi EP

1434
Subgenetics

Subgenetics je techno duo iz Šapca koji čine Igor Aličič i Dino Popović osnovan 2016. godine. Dino koji je u to vreme organizovao manje žurke u Šapcu, sa ciljem da svojim sugradjanima pruži kvalitetan underground zvuk u gradu u kojem techno scena gotovo nije ni postojala, dobio je pojačanje u vidu dugogodišnjeg prijatelja Igora nakon spontanog b2b seta na jednoj žurci. Pokrenuti energijom koju su kreirali tog trenutka zajedno iza pulta, odlučili su da osnuju projekat koji su nazvali Subgenetics.

Subgenetics koji nakon samo dve godine rada, uz brojna gostovanja sa domaćim i inostranim artistima ima i svoj prvi EP, Halucid, izdat 29. decembra 2017. godine. S’obzirom da obojica potiču iz muzičkih porodica, ljubav i kontakt sa muzikom su ostvarili još u ranom detinjstvu. Tako je i sam naziv projekta inspirisan genetikom koji su nasledili od svojih najbližih. Kako oni kažu, karakteriše ih fokusiranost, posvećenost i razumevanje zvuka.

“Malo dublja voznja” je nešto što ovaj dvojac često koristi kako bi opisali svoj muzički stil, tako da bi ukratko mogli da kažemo da je sam pravac Subgeneticsa dubok i minimalan tehno zvuk, kako live tako i u produkcijskom radu. Halucid EP, koji su izdali za Stanny Abramov Eichtal Recordings nam donosi lucidnu halucinogenu priču ispričanu kroz tri trake, “Sumerians“, “Freak” i “Subconscious“, propraćenu mračnijom pozadinom sa intenzivnim ritmičkim elementima i dubokom gradacijom.

Inspiraciju pronalaze u samoj srži muzike, širini žanrova iste i ezoteriji, dok motivisanost izvlače iz čiste ljubavi prema svom poslu. Trenutno rade na novom singlu koji je u planu da izadje na proleće 2018., a mi verujemo da ćemo još kvalitetnog elektronskog zvuka čuti od ove dvojice.

Subgenetics @Facebook @Instagram @SoundCloud