Kako otići na ADE 2018?

1465
Amsterdam Dance Event 2018 datumi

Ukoliko niste do sada imali priliku da posetite ADE (Amsterdam Dance Event), a želite, ispod pročitajte nekoliko veoma korisnih saveta oko organizacije putovanja, bukiranja smeštaja i kupovine karata. Iako se ADE 2018, kao i svake godine, održava u oktobru, kapacitet Amsterdama je mnogo pre toga popunjen.

Ovako bi trebala da izgleda priprema za predstojeći ADE:

01. Rezervišite avionske karte i smeštaj do kraja aprila.
Letovi i smeštaji mogu biti veoma skupi kako se datum održavanja ADE-a približava! Savetujemo vam da bukirate svoje avionske karte i smeštaj pre kraja aprila. Ovo naravno važi za osobe koje, nezavisno od programa festivala ili konferencija, u ovom periodu sigurno znaju da ostaju tokom celog ADEa u Amsterdamu.

Na zvaničnom sajtu organizatora možete bukirati povratne avionske karte. Povratni let gledajte da ne rezervišete rano ujutru nakon poslednjeng dana svoje posete. Najbolje je da to bude u toku dana ili uveče.

ADE 2018 avion flight

Ukoliko niste odsedali ranije u Amsterdamu onda verovato ne znate na šta treba obratiti pažnju prilikom bukiranja. Iako je izbor smeštaja bitan, možda je odabir kraja u kom ćete boraviti još bitniji, jer se ipak radi o vašoj i sigurnosti vaših stvari. Sajt “I Amsterdam” ima odličnu interaktivnu mapu pomoću koje možete, koliko-toliko, upoznati grad. Kako bi sve učinili jednostavnije, organizatori su na svom sajtu već odabrali nekoliko omiljenih lokacija gde ćete se dobro odmoriti i što je još važnije osećati sigurno. Ukoliko želite da bukirate smeštaj preko ADE sajta to možete uraditi i kupovinom ADE Pack (Pass + Hotel) paketa. Trenutna cena paketa je na popustu do 1. aprila.

ADE 2018 hotel

Ako ipak želite da sve ovo uradite sami, čekirajte ovaj travel widget sa preporukama i obavezno pitajte da li je moguć kasniji doručak tokom boravka i kasnije napuštanje sobe poslednjeg dana.

02. Kupite jednodnevne karte u periodu april/jun i raspitajte se o (javnom) prevozu.
U ovom periodu stižu prve objave koje se tiču festivala ili konferencija i naravno prvi kontigent jednodnevnih karata se pušta u prodaju. Pažljivo prostudirajte program, ili ono što će se u ovom periodu znati, i isplanirajte kada i gde bi ste išli. Takođe, morate odlučiti kako ćete se kretati po Amsterdamu. Bicikom, gradskim prevozom ili možda Uberom?

ADE 2018 bicikl bike

Na ovom linku se možete prijaviti i dobijati informacije o još načina prevoza kada postane dostupan.

03. U periodu jul/septembar napravite okvirni plan gde ćete biti preko dana, a gde uveče.
Leto je i verovatno ste na odmoru ili nekom festivalu. ADE program je u ovom periodu skoro ceo objavljen i pored noćnog programa tu je i veoma bogat dnevni program.

ADE 2018 muzej umetnost museum art

Ukoliko volite umetnost, možete obići muzeje koje ste oduvek želeli, jer je dosta njih saradnik u dnevnim aktivnostima ADE progrma, a njihov spisak je već dostupan u ovom periodu (jul/septembar) na ovom linku. Ne zaboravite da je najbolje, najbrže, a i najzdravije prevozno sredstvo bicikl koji takođe možete iznajmiti.

04. Kompletirajte svoj raspored u oktobru.
Program festivala i konferencija je sada 100% objavljen tako da je najbolje da i vi svoj plan kompletirate i lagano počnete da se pakujete za ADE.

ADE 2018 vodic travel guide