Bandcamp je artistima isplatio 270 miliona dolara od osnivanja!

553
Bandcamp

Bandcamp je objavio finansijski izveštaj za prošlu godinu i potvrdio rast od 73%. Prodaja digaitalnih i vinyl izdanja je tokom prošle godine konstantno rasla.

Mnoge, uglavnom nove i male, izdavačke kuće se okreću ovoj nezavisnoj platformi. A kako i ne bi kad je prodaja albuma samo prošle godine skočila za 16%, pojedinačnih traka za 33%, vinyla za 54%, kaseta za 41% i diskova za 18%. Iako prodaja preko svih drugih kanala u ovom segmentu opada, Bandcamp je upravo uspeo suprotno.

Bandcamp 2017

Ova platforma je osnovana pre 10 godina, i pored ogromne konkurencije sada ima oko 3.500 izdavačkih kuća u svojoj bazi, što je povećanje od 73%. Artistima je, zaključno sa prošlom godinom, do sada isplaćeno 270 miliona dolara.

Neki artisti takođe dozvoljavaju i besplatno preuzimanje svojih radova. Dovoljno je samo da ostavite svoju e-mail adresu, upišete iznos 0 dolara i besplatno preuzmete traku ili album. Ovo možete testirati sa poslednjim izdanjem Ritual Recordsa i trakom “Nedelja” od izvođača Calavera Manya ovde.

Bandcamp @Official Site