#WeLoveSound 2018: Martinez Brothers, Sonja Moonear, Jackmaster i Villalobos!

1723
welovesound 2018 zagreb lineup

The Martinez Brothers – trenutno su jedni od najtraženijih svetskih DJ-eva. Atraktivni Chris i Steven nastupiće u Zagrebu u subotu, 2. juna na #WELOVESOUND festivalu koji se održava na velikom jezeru Jarun. Martinezi su poslednjih godina jedno od najpoznatijih imena elektronske underground muzike, a nastupaju u vodećim svetskim klubovima kao što je DC10 na Ibizi, ili pak festivalima kao što su Time Warp i Ultra festival. Njihov streloviti uspon počeo je 2014. godine kada su bili proglašeni i za najbolje DJ-e prema prestižnom muzičkom magazinu Mixmag.

welovesound 2018 zagreb lineup

Brojne svetske zvezde njihovi su fanovi, a iste su godine oduševili i na reviji njihovog velikog drugara Riccarda Tiscia za Givenchy. Ljubav prema elektronskoj muzici usadio im je još u mladim danima njihov otac, zaljubljenik u klupsku scenu te im otkrio čari najpoznatijeg njujorškog kluba Paradise Garage. 2006. izdali su svoj prvi album u saradnji s poznatim Dennisom Ferrerom.

welovesound 2018 zagreb lineup

Na drugom izdanju #WELOVESOUND festivala koji se održava na novoj lokaciji, okruženom prirodom Jarunskog jezera, uz braću Martinez nastupiće i Sonja Moonear, jedna od tri najtraženije DJ-ice sveta. Rođena među švajcarskim Alpama, već se u svojoj četvrtoj godini susrela sa svojim prvim instrumentom, klavirom, kojeg je i kasnije, uz klasičnu muziku i studirala na muzičkoj akademiji. Osim studija klasične muzike, Sonja je bila u potrazi za drugim stilovima.

Često ispred svog vremena, kao velika obožavateljka Davida Bowie-a, u kasnim osamdesetim, Sonja se infiltrirala u ženevsko i nemačko klupsko podzemlje te zaronila u vrtlog elektronske muzike. Od 2002. godine učestvuje u sve ambicioznijim projektima te je započela inostranu karijeru, otputovavši u Tokyo, a ubrzo su njene muzičke mikseve puštali od Brazila, Nemačke do Švedske. Sonja u Zagreb dolazi nakon zapaženog nastupa na nemačkom festivalu Time Warp na kojem je nastupala ispred više od osam hiljada ljudi.

welovesound 2018 zagreb lineup

Prošlogodišnji nastup Jackmastera u Zagrebu dugo se prepričavao, a #WELOVESOUND najavljuje njegov dolazak na ovogodišnji festival. Ovaj mladi škotski DJ prema izboru slušaoca i fanova Resident Advisora izabran je za drugog najboljeg DJ-a u svetu 2016. godine. Također, dobitnik je nagrade ‘Best DJ’ na Best of British Awards dodjeli nagrada. Stil ovog talentiranog DJ-a iz Glasgowa se može opisati kao velika sposobnost kombinacije mnoštva različitih žanrova sve od disco trekova savršeno ukomponiranih u house i techno muziku.

Impresivan CV uključuje i činjenicu kako je Jackmaster sa svojih tek navršenih 17 godina postao resident DJ poznatog kluba u Glasgowu, a 2014. postao je treći DJ rezident domaćin londonskog kluba XOYO te kluba DC10 na Ibizi. Svoj status velike zvezde u usponu Jackmaster je potvrdio spektakularnim partijem za zatvaranje sezone u kultnom klubu Usuhaia na Ibizi.

Jezero Jarun, njegov južni deo kod skejt parka nova je lokacija okružena zelenilom, a opet dostupna sa svih strana i svim prevoznim sredstvima. Posetioce će od ulaska na jezero Jarun voziti i mini autobusi. Festival ove junske subote počinje u 18h sa zalaskom sunca i na ovoj lokaciji traje do 5h ujutru. Željnima daljnjeg plesa i provoda na raspolaganju je after party u legendarnom zagrebačkom klubu The Best.

welovesound 2018 zagreb lineup

#WELOVESOUND organizuje iskusna ekipa koja stoji iza Sonus festivala, drugu godinu za redom proglašen najboljim festivalom u Hrvatskoj, ali i jednom od najboljih svjetskih festivala, koji godinama na Pag dovodi desetine hiljada mladih iz više od 70 zemalja sveta, željnih dobre zabave. Uz navedene DJ-eve, već je ranije potvrđen nastup Ricarda Villalobosa, a uskoro će se program pridružiti i domaća podrška čija imena ćemo objaviti uskoro!

Early bird ulaznice su rasprodane, dok su grupne i regularne ulaznice dostupne putem web stranice festivala: http://we-love-sound.com/tickets/ i Tisak Media prodajnih mesta.