GROTTO PODCAST 019 + INTERVJU: Alex Bex

1594

Alex Bex, osnivač Audio Therapy organizacije i rezident Letnje pozornice u Nišu, nam je danas pripremio fino selektovan podcast za one koji vole deep i tech house zvuk. Radeći sa mnogim domaćim i stranim imenima (Elias Tzikas, Jacon Phono, Marko Nastić, Calavera Manya, Mene, Peter Portman itd) – Alex Bex se profilisao kao vrstan tehničar i selektor. Zato je ovaj mix prava poslastica za one koji cene dobar klupski zvuk. Usput smo popričali sa njim o tome šta nam on i grad Niš spremaju iz svoje perspektive.

Pustite njegov mix, sipajte nešto hladno za piće i uživajte!

1. Ćao Alex! Jedan si od glavnih odgovornih za Audio Therapy događaje u Nišu. Reci nam nešto više o sebi i tom projektu?

Ćao drugari. Pseudonim Alex Bex je nastao pre nekih desetak godina kada sam i intenzivno krenuo da se interesujem za elektronsku muziku. Sa samom tranzicijom tako su se menjali i muzički pravci. Dugo sam bio jedan od dvojice u projektu Soulplace, zajedno sa Milanom Ranđelovićem (Last Of Me). To je definitivno napravilo neku muzičku prekretnicu kod mene gde sam se orijentisao na ’’duboku’’ i nešto sporiju muziku punu dobrog groova.

Projekat Audio Therapy je nastao sasvim slučajno. Sa svojom ekipom sam 2016. godine preko zime dobio rezidenturu u kultnom klubu Scena, gde smo ugostili mnoga imena. Jednostavno došao je taj trenutak kada smo serijalu žurki morali da damo neko ime. Tako se i rodila Audio Terapija. Kasnije je Audio Therapy organizacija dobila rezidenturu na Letnjoj pozornici u tvrđavi gde smo definitivno nastavili sa dobrim ritmom. Od ove godine i zvanicno učestvujemo u formiranju muzičkog programa kompleksa Letnje pozornice.

2. Koje ciljeve si lično i profesionalno postavio sebi za 2018/2019?

Ovog leta se maksimalno posvećujem svojoj organizaciji i žurkama koje ćemo organizovati na Letnjoj pozornici. Ujedno, tu će biti i predstavljanje moje nove muzike i novog stila koji trenutno zastupam. Jedna od trenutnih vodilja mi je zavrsetak izdanja koja se temeljno krčkaju i kolaboracija sa jako dobrim artistima.

3. Tvoj zvuk varira između deep-tech house žanra. Koje artiste tog žanra bi svakako trebalo da čujemo ili njihove pesme?

Tako je. Orijentisan sam baš na te duboke bass linije ispraćene dobrim ritmovima. U poslednje vreme sam počeo sve češće da ubacujem minimal i microhouse u svoje setove. U skladu sa tim nadahnućem, artisti koje često pikiram su: AFTAHRS, Anton Bajen, Pepou, Arche, Fideles, Pablo One, Helmut Dubnitzky, Josh Wicks…

4. Navedi nam po tvom mišljenju jednog domaćeg i jednog stranog producenta čiju produkciju najviše ceniš trenutno?

Teško mi je da imenujem domaće jer ih ima jako puno. Pošto moram odabraću Mene-a jer lično znam koliko truda i energije ulaže u svoju produkciju. Od stranih Livio & Roby.

5. Kako bi ocenio našu klupsku scenu i u kom pravcu misliš da ona treba da ide?

Pa ima vidnog pomaka što je super. Sve je više organizacija koje prave dobre žurke. Mnogi su skeptični po tom pitanju, ali po mom mišljenju ne trebaju biti. Uvek je dobro imati konkurenciju. To može samo da podspeši da se sve digne na veći nivo, a i dobro je klaberima ponuditi što veći izbor. Za sada sve ide u dobrom pravcu i mislim da treba da se nastavi ovim tempom.

6. Pripremio si za nas podcast – reci nam nešto više o njemu i kako si ga pripremao?

Podcast koji sam snimio za Vas predstavlja moj trenutni osećaj muzike koju vrlo rado podelim sa drugima. Tako i vašim čitaocima želim da predstavim svoj ukus. Ovaj podcast je snimljen kod mene kući u prisustvu mojih prijatelja. To je inače i moj žanrovski izbor koji zastupam. Slušajte glasno i uživajte!

7. Šta misliš o čemu bi više domaći klupski portali trebalo da pišu?

Jako sam zadovoljan izveštavanjem klupskih portala. Uvek smo upućeni o kvalitetnim eventima, novim izdanjima naših drugara, šta predstoji, itd. Ja sam jedan od predstavnika južne pruge. Neću da kažem da izveštavanje o događajima na našim prostorima nije obuhvaćeno. Ali definitivno tokom godine ima jako kvalitetnih događaja o kojima treba pisati ne bi li klaberi iz drugih krajeva zemlje bili malo više upućeni i samim tim doneli odluku da nas posete.

8. Za kraj šta bi poručio klaberima i ljudima koji čitaju ovaj intervju…?

Daću im jedan savet. Party shvatite kao dobru partiju sexa. Što pre stignes, duže će trajati! Za to vreme ćeš proći kroz razne momente ispraćene dobrim osećanjima i emocijama, a ujutru se vraćaš kući zadovoljan. Razmišljajte o tome 😉

Alex Bex @ Facebook
Audio Therapy @ Facebook