EXIT slavi evropsku titulu – sutra velika proslava Dana pobede u Novom Sadu!

Dan Evrope Pobede

U duhu obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, u Novom Sadu će sutra biti održano veliko slavlje na tri lokacije, kojim će Novosađani ujedno proslaviti i titulu Najboljeg velikog evropskog festivala koju je EXIT nedavno osvojio po drugi put u ovoj deceniji!

Muzički program počeće već u 19.30h, kad će na tradicionalnoj manifestaciji Ritam Evrope! u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad na Trgu slobode nastupiti novosadski sastav Tri kapljice, nakon kojih će na centralnom novosadskom platou u 20.20h na binu izaći njujorški bend The Toasters. Slavlje se nastavlja u 21.40h nastupom popularnog rok sastava iz slobodarske Rijeke, Leta 3, a u 23h na scenu dolaze legende domaće i regionalne muzičke scene, Disciplin A Kitschme. Žurka se ne zaustavlja, već će u duhu proslave Exitove titule biti nastavljena u popularnom novosadskom klubu Quarter, gde program počinje već u 22h, kad će nastupiti Dušan Nikolić b2b Runy, a nakon njihovog seta u 23.30h nas očekuje sarajevski Tech House DJ dvojac After Affair. Pobednička fešta nastaviće se u 1h uz francuskog Techno barda Zadiga i trajati sve do 5h uz b2b set domaćih techno heroja Avoida i Klausa.

Takođe povodom Dana Evrope, 9. i 10. maja će u Studiju M u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 biti održana konferencija na kojoj će biti predstavljene različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora. Ključno pitanje ovog dijaloga jeste kako su kulturni prostori uspeli da prilagode svoju ulogu društvenog i edukativnog subjekta zahtevima za ekonomskom samoodrživošću. Takođe, pitanje je i da li su i na koji način uspeli da zadrže svoju nezavisnu ulogu u odnosu na zvaničnu državnu kulturnu politiku i ideologiju, i time (p)ostanu ključni elemenat razvoja zajednice i društva. Na konferenciji „Neutralno” učestvuju menadžeri nekih od najuspešnijih kulturnih prostora iz Nemačke, Austrije, Francuske, Švedske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kroz četiri panela i dve radionice učesnici će se upoznati sa različitim pristupima i modelima u upravljanju i održivosti prostora za kulturu. Na konferenciju je pristigao veliki broj prijava iz zemlje i regiona (Rumunija, Mađarska, Crna Gora, Hrvatska), ali i iz Italije, Poljske i Nemačke. Konferencija se realizuje uz podršku EUNIC klastera, Gete instituta, Ambasade Švedske u Beogradu, Austrijskog kulturnog foruma i Francuskog instituta.

Ulaz na programe u okviru Dana pobede je slobodan, dok je za učešće na konferenciji „Neutralno” potrebno da se zainteresovani prijave putem aplikacionog formulara na sajtu Novi Sad 2021.

Prethodni tekstStiže nam prvi Âme studijski album
Sledeći tekstPočela omiljena EXIT akcija 4+1, ulaznice na poklon samo za najbrže!
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!