Objavljen kompletan Line Up Explosive bine Arsenal festa 2018

1538
Arsenal fest Explosive Stage 2018 Line Up

2018. godina je peta godina DJ bine na Arsenal festu, a fantastičan prostor Čaurnice iz XIX veka ispuniće još jednom house, techno, tech house i minimal zvuci, koji će učiniti sve da Arsenal fest 08, čiji je ovogodišnji slogan KRAGUJEVAC – THE CAPITOL OF MUSIC, opravda svoje ime dovođenjem nekih od najintrigantnijih i najtalentovanijih imena elektronske muzike.

U proteklim izdanjima Arsenal festa, tu je nastupalo tačno 50 DJ-eva, kako iz Srbije, regiona, tako i iz Evrope. Ovogodišnji izvođači Explosive DJ bine, biće prava poslastica za sve ljubitelje elektronske muzike, a nastupaju: Miguel Bastida, NTFO, Rossko, Olivian Nour, Kristijan Molnar, Nexie, Battric & Mivu, Edib D i Markwood b2b Hunckie.

Miguel Bastida Arsenal fest Explosive Stage 2018

Miguel Bastida je DJ i producent iz Barselone. Jedan od najtalentovanijih španskih producenata i trenutno jedan od najzanimljivijih i najoriginalnijih producenata u gornjoj ligi tech house muzike. Izdavao je za Toolroom, Sci+Tec, Suara Records i druge prestižne etikete i nastupao kao headlajner širom sveta, a i sam je osnovao izdavačku kuću pod imenom – Be One. Funk i old school breakbeat su bili najuticajniji prilikom formiranja njegovog trenutnog tech-house stila i važi za ime koji ljubitelji ovog zvuka u Srbiji obožavaju da čuju.

@Facebook @SoundCloud

NTFO Arsenal fest Explosive Stage 2018

NTFO nastao je spajanjem NTQ, ime pod kojim se Dani predstavljao i Fort, pod kojim je svirao Robert. Prva dva slova su uzeta i spojena u jedan zajednički projekat – NTFO. Ova dva momka stižu iz susedstva, tačnije Rumunije i do sada su ostvarili svetski uspeh. Pored toga što su vlasnici Sintope lejbla, oni su članovi i Diynamic porodice. Sa Karmonom su ostvarili saradnju 2014. kada su izdali EP pod nazivom “Composit”, dok su godinu pre toga za Sintope zajedno izdali EP “Beating Heart”. Dani i Robert su 2010. izbacili prvi vinyl album i ubzo su se uzdigli među favorite elektronske industrije i dobili podršku imena kao što su: Richie Hawtin, Marco Carola, Loco Dice,… Na pomenutom albumu se nalaze i trake koje su se našle u setovima Solomuna i Marca Carole, a momci iz NTFO obećavaju top žurku i definitivno njihov nastup ne smete propustiti.

@Facebook @SoundCloud

Rossko Arsenal fest Explosive Stage 2018

Rossko je sinonim za vrhunsku žurku, jednostavno. On je DJ heroj Engleske i po prvi put u Srbiji nastupa južno od Save i Dunava. Kao performer, on je sazreo u Londonu gde je postao poznat po svojim “Cerca Trova” žurkama koje je pravio po ilegalnim skladištima. Već dugo je rezident FUSE London lejbla, ali i na Ibizi, u sklopu HYTE & FUSE serijala u čuvenom klubu Amnesia. 2015. godine osniva i lejbl pod imenom – Arkityp. Nastupao je u najboljim svetskim klubovima kao što su: Fabric, Rex Club, Club De Visionaire, Goa,… Takođe, imao je značajne nastupe na festivalima kao što su ADE, Sonar, a imena sa kojima je sarađivao i delio DJ pult su neki od najpoznatijih DJ imena današnjice.

@Facebook @SoundCloud

Olivian Nour posle nekoliko godina produciranja, 2008. godine izdaje za lejbolove kao što su: Zoo:Technique Records, Tzinah, Body Parts, Heisenberg, Valioso, Memoria. Sa svojim specifičnim zvukom dobija punu podršku imena kao što su Rhadoo, Cezar, Petre Inspirescu, Barac, Priku, Raresh, Nima Gorji, Rossko, i ubrzo staje za DJ pult rame uz rame sa imenima kao što su Archie Hamilton, Audio Fly, Carlo Lio, Magda, Nic Fanciulli, Praslesh, Petre Inspirescu,… Njegov jedinstveni zvuk nastavlja da evoluira iz godine u godinu pod raznim uticajima različitih žanrova elektronske muzike, od house muzike do minimala, od tehna do dub-a. Poslednje 4 godine uspešno vodi svoj sopstveni lejbl koji se zove Melotherapy Records.

@Facebook @SoundCloud

Battric & MIVU predstavlja DJ duo iz Kosovske Mitrovice. Njihov stil se može opisati kao kombinacija deep tech house zvuka sa izraženim elementima minimala. Nastupaju na većini festivala elektronske underground scene kao i klubovima kako u zemlji tako i u zemljama u okruženju. Suvlasnici su etikete Verbreiten Musik, a postali su rezident artisti renomiranog frankfurtskog label-a Baile Musik. U poslednjih par godina napravili su veoma jak proboj u deep tech house electronskoj sceni na polju produkcije u Evropi i svetu, a čija se izdanja redovno nalaze na Beatport chart-ovima i čije se trake često mogu čuti u setovima Richie Hawtina, Marca Carole i ostalih velikana elektronske scene. Njihova izdanja mozete čuti na label-ovima kao sto su: Baile Musik, Monday Morning Records, Medicine Musique, Yoruba Grooves, Draft, Tip Tap,…

@Facebook @SoundCloud

Jedno od najaktuelnijih imena domaće scene Kristijan Molnar imaće priliku da po prvi put nastupi na Arsenal festu. Svoju muzičku karijeru Kristijan Molnar započeo je radisjkom emisijom Christallization Radio Show koja je nastala iz skromne želje za promovisanjem sveže elektronske muzike slušaocima radija. Kristijanova karijera izvan radijskog boksa konstantno buja i do sada može da se pohvali nastupima na svetski poznatoj Dance Areni Exit festivala, Love Fest-u i MAD In Belgrade festivalu, ali i u klubovima Amsterdama, Kipra , Hrvatske,… Delio je pult sa velikim brojem svetski poštovanih imena poput Stephan Bodzin, Black Coffee, Jeff Mills, David August, Red Axes, Redshape, Daniel Baughman i mnogi drugi. Uživa u svojim rezidenturama beogradskih klubova 20/44 i Drugstore i afirmisao se već kao uveliko poznati DJ i jedan od najvećih miljenika domaće scene.

@Facebook @SoundCloud

Nexie je neko koga ne treba posebno predstavljati domaćim klaberima. On je DJ, producent, deo dvojca Zwein i momak koji je zaslužan za neke od najboljih bukinga na ovim prostorima. Rezident je kultnih beogradskih klubova (Hype , Gadost, Lasta, Mladost, Martinez,…), idejni tvorac čuvenog Lastinog matinea, Raveolution festivala u Beogradu, Dance Park festivala, a prestonička publika ne propušta njegove jutarnje, groovy tech-house setove iz kluba Gadost i KPTM.

@Facebook @SoundCloud

Edib D 2009. godine formira DJ triling “Šivini Drugari”, koji su sa njim činili Nazzif i HigheR, a 2015. godine postaje resident sada već kultnog Sarajevskog kluba “Silver & Smoke”, u kojem pokreće dve klupske noći: “Moovin’ & Groovin'” i “Extravaganza Nights”, na kojima je ugostio brojne DJ-eve. Takođe, nastupa i sa zvezdama koje gostuju u Silveru kao što su: Petar Dundov, YokoO, Patrice Baumel, Traumer, Quivver, Cid Inc, The Third Son, Eelke Kleijn, Chicola, Ray Okpara, Habischman, Dmitry Molosh, Javier Portilla. Pored nastupa u Silveru, prisutan je u klubovima i na festivalima širom BiH, a festivalske bine delio je sa imenima poput Dubfire, Carlo Lio, Alberto Ruiz, Paolo Barbato, Malden Tomić, Siniša Tamamović,… U toku 2017. godine zajedno sa prijateljem Fornivom ulazi u produkcijske vode. Uspešno sarađuju i brzo potpisuju ugovor za izdavanje prvih traka, koje je bilo planirano za 2018. godinu.

@Facebook @SoundCloud

Ivan Nedeljkovic aka Hunckie – je na DJ sceni Kragujevca više od 18 godina. Počeo je davne 2000. godine kao resident DJ u Kragujevačkom klubu Kontrast u kojem je proveo 7 godina. Kasnije postaje jedan od rezidenta kultnog kluba SODA. Radio je sa svim poznatim imenima elektronske muzike iz Srbije i iza sebe ima i zapažene nastupe na nekoliko festivala u zemlji. Poslednjih nekoliko godina bavi se i produkcijom, jedan je od artista kragujevačkog lejbla Feel Decimal Black, za kojeg i izdaje svoje trake.

@Facebook @SoundCloud

Markwood se kao producent može okarakterisati predstavnikom deep scene i vlasnik je Feel Decimal lejbla. Do 2017. godine i osnivanja sopsvenog lejbla, Markwood-ova izdanja su se mogla čuti na izdanjima: Nëim Records, Embassy One, Lany Recordings, Sex Panda White,… Njegova izdanja su vrtela imena kao što su: Miguel Migs, DJ T, M.A.N.D.Y., Paolo Mojo, Someone Else, Amine EDGE, Sasch BBC, Muan, Him_self_Her,… Zvuk koji mozete čuti u njegovim setovima se može okarakterisati kao deep tech, bass driven, dark’n’sexy. 2013. godine njegova traka “Let Me Go” otvorila je sada već nadaleko čuvenu Embassy One ediciju – SOUND OF BERLIN DEEP EDITION na kojoj su se osim Markwooda nalazila i imena poput Tube & Berger-a , Tuccillo, Andre Crom, Tapesh,… Svojim budućim projektima Markwood očekuje da će uspeti da iznenadi i najozbiljnije ljubitelje muzike.

@Facebook @SoundCloud

Timetable:

Četvrtak 21.06.
23:00 – 00:30 Markwood & Hunckie
00:30 – 02:00 Kristijan Molnar
02:00 – 04:00 NTFO

Petak 22.06.
23:00 – 01:00 Edib D
01:00 – 03:00 Nexie
03:00 – 05:00 Miguel Bastida

Subota 23.06.
00:00 – 02:00 Battric & MiVU
02:00 – 04:00 Olivian Nour
04:00 – 06:00 Rossko

Arsenal Fest @Official Site @Facebook