Goldie predstavlja novi projekat Subjective! Gledamo ga na BELGREAT festivalu krajem jula.

745
SUBJECTIVE GOLDIE JAMES DAVIDSON

DJ, producent, vizuelni umetnik, glumac i vizionar, Goldie MBE, i priznati inžinjer zvuka i producent, James Davidson, udružili su snage u projektu Subjective, čiji album treba da izađe za etiketu Sony Music Masterworks. Album pod nazivom Act One – Music For Inanimate Objects sadrži 12 pesama koje spajaju elektroniku,ambijentalnu i orkestarsku muziku, a u prodaji će se pojaviti 21.septembra.

Malo je imena u muzičkoj industriji koja su ostvarila tako dubok uticaj na savremenu plesnu muziku, kao što to čini Goldie. Od njegovog debi albuma kojim je probio granice žanra, “Timeless”, Goldie neprestano stvara, izaziva i nanovo redefiniše sub kulturu već poznatu po eksperimentisanju. Act One – Music For Inanimate Objects je najsvežiji primer jedinstvenosti ovog producenta.

Act One – Music For Inanimate Objects

Druga polovina projekta SubjectiveJames Davidson, koga Goldie opisuje kao “vanserijskog inžinjera i neobičnog producenta, prethodno je radio na projektu Metalheadz (pod alijasom Ulterior Motive sa kolegom, muzičarem Gregom Hepworthom), a takođe je pomogao Goldiju u produkciji njegovog albuma The Journey Man(2017). Upravo je ova saradnja organski prerasla u Subjective, koji prestavlja progresivnu evoluciju obojice učesnika:

Ovo nije samo saradnja Uterior Motive sa Goldiem. Ovo je vizija projekta Subjective”, objašnjava James i dodaje:Bilo je uzbudljivo nemati granice u kreativnom procesu, mi smo jednostavno pratili ono što nam je delovalo pozitivno”.

Subjective – Inkolelo

Listen to our new single Inkolelo out now! https://lnk.to/Subjective-ActOne

Gepostet von Subjective am Samstag, 23. Juni 2018

Album Act One – Music For Inanimate Objects  jedan je od najprijemčivijih Goldijevih dela do danas, ali to i dalje znači da je ostao bezkompromisno i neoprostivo najbolji u spajanju klasične, ambijentalne i elektronske muzike, sa izuzetnošću koju samo predvodnici mogu. U fuziji sa kreativnim naklonostima Jamesa Davidsona, omogućeno im  je da potpuno slobodno istražuju domete tempa, emocija i soničnih pasaža, što Subjective čini jednim organizmom sačinjenim od dva umetnika rođena sa predodređenom kompatibilnošću.

Uvek sam bio borac u muzici i uz svo poštovanje, davno izašao izvan okvira. Dolazim iz ere koja je izrodila tri decade –od ’80 naovamo i smatram da sam uvek razvijao progresivni drum’n’bass zvuk. Ali ovaj album je profinjen, jedan u koga se nožete zaljubiti, uroniti, ili jednostavno slušati uzput, i sve radi, objašnjava Goldie.

Na albumu učestvuju Natalie Duncan i Tyler Lee Daly, sa kojima Goldie često sarađuje. Prvi skinuti singl je kompozicija “Inkolelo” koji sadrži semplove The Beating Heart project.

goldie belgreat 2018

GOLDIE ove godine dolazi u Beograd na BELGREAT festival i nastupaće zajedno sa vrsnim imenima svetske elektronske scene kao što su Felix Da Housecat, Cristian Varela, wAFF, Kadebostany, Vinicius Honorio… Vidimo se 27. i 28. jula na plaži LIDO (Zemun). Be there. 🙂

ALBUM @iTunes @Gobuz

Redosled pesama:

 1. Midnight Monsoon
 2. Temple
 3. Find Your Light
 4. Rift Valley
 5. Silent Running
 6. Re-Entry
 7. Waypoint
 8. I Saw Her Last Summer
 9. Stay
 10. Landscape – Portrait
 11. Inkolelo
 12. Find Your Light – Beauty

Belgreat festival EVENT 🙂