Maceo Plex zaokružuje udarni trio hedlajnera za septembarski Apgrade na Kalemegdanu!

The only way is ∆p

1491
Maceo Plex Apgrade Weekend 2018 Kalemegdan

Jedan od najvećih elektronskih umetnika današnjice, Maceo Plex, konačno dolazi u Beograd da otvori ovogodišnji Apgrade Weekend u četvrtak 6. septembra na Kalemegdanu! Poput Solomuna koji je prošle godine započeo trodnevnu žurku u Rovu ispod Vojnog muzeja, Maceo Plex će od samog starta pokrenuti peto i dosad najveće izdanje Apgrade Weekenda koje uz njega predvode i neprikosnovene vođe globalnog elektronskog pokreta, Laurent Garnier i Sven Väth.

Apgrade Weekend 2018 Maceo Plex Kalemegdan
Maceo Plex @ Apgrade Weekend 2018

Maceo se u Beograd vraća posle sedam godina tokom kojih je izrastao, ne samo u apsolutnog hedlajnera najvećih festivala, već i u jednog od novih predvodnika svetske scene, autora čiji jedinstveni zvuk najbolje definiše savremenu produkciju. Septembarski Apgrade Weekend od prvog izdanja koncipiran je kao kulminacija letnje sezone velikih open-air događaja u regionu, a i ove godine, u duhu slogana “The only way is ∆p“, lestvica se pomera ka gore, jer uz udarnu trojku stiže i strahovita postava koju redom čine njujorški mag Anthony Parasole, berlinski “techno boy band” FJAAK, Parižanka iz “dopisništva” u Berlinu Jennifer Cardini, kapiten Cocoon tima Maurizio Schmitz, naša ambasadorka u svetu Tijana T, dugo iščekivani “live” genijalac Tim Green, te ekstremno talentovana muzičarka Vaal. Njima će se pridružiti i lokalni heroji Doo, Vitanov i Nenad Marković poznatiji kao 33.10.3402, a trodnevne ulaznice po ceni od 2.390 dinara za Parter i 3.590 dinara za VIP Terasu, prodaju se na blagajnama širom Srbije i regiona, te putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

Maceo Plex at Exit Dance Arena 2018

Maceo Plex SET OPENING @Dance Arena 2018

HAJDE MACEO!!! 🔞 L i v e 🎥 Exit Dance Arena w/ Maceo Plex 🤘

Gepostet von Grotto – The Way Of Life. am Freitag, 13. Juli 2018

Ono što karakteriše ovogodišnja tri hedlajnera je nesvakidašnje umeće da putuju od najdubljeg klupskog undergrounda do fantastičnih visina rezervisanih samo za najveće svetske pozornice. Dok su Laurent i Sven lideri scene iz prve i neprikosnovene generacije, Maceo je njena i sadašnjost i budućnost. Često čujemo da neki DJ vrti minimal techno, a drugi minimal house, pa bi se spram svih njih za Macea kad je za DJ pultom zapravo moglo reći da vrti maksimalan i techno, i house, i progressive, pa čak i breakbeat electro u pojedinim momentima na uvek proključalom floru. Iako još u svojim 30-im, Eric Estornel, kako mu je pravo ime, već dve decenije objavljuje neka od najuzbudljivijih izdanja po imenom Maetrik, Mariel Ito i naravno Maceo Plex, alter ego koji je prerastao i svog tvorca.

Maceo Plex – Live at Time Warp 2018:

Jedinstvenu stilsku širinu i undergound pedigre nedavno je demonstrirao miks albumom za londonski Fabric, a njegova misija afirmacije talentovanih umetnika najbolje se ogleda u Mosaic žurkama, na kojima angažuje izvođače koje se mnogi ne bi usudili da stave u samom špicu pred publiku ADE u Amsterdamu ili na famoznoj Ibizi. Tako su njegovi redovni gosti upravo vrsna selektorka Jennifer Cardini i njujorški techno bard Anthony Parasole, a svoje debitantske nastupe na Ibici zahvaljujući Maceu zabeležili su Matrixxman, Avalon Emerson, Red Axes, Young Marco i brojni drugi, dok se na Plexov poziv rado odazivaju i najveće underground zvezde kao što su Moodyman, Modeselektor, Ben Klock, Carl Craig, Bicep, Rødhåd i brojni drugi.

Apgrade Weekend 2017 – The Aftermovie

Na Apgrade događajima u Beogradu u prethodne tri godine slušali smo vodeće izvođače globalne elektronske scene kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Solomun, Amelie Lens, Nicolas Jaar, Dixon, Miss Kittin, Guy Gerber, Modeselektor, Tale of Us, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, DJ Tennis, Tiga, Michael Mayer, Function, Agoria i mnogi drugi.