Genijalnost Sven Väth-a u 9 traka!

3793
sven vath 2018

Septembarski, trodnevni Apgrade Weekend u Beogradu od prvog izdanja koncipiran je kao kulminacija letnje sezone velikih open-air događaja u regionu, a njegov program uvek predvode apsolutni lideri svetske elektronske scene. I ove godine, u duhu sopstvenog imena, lestvica se pomera ka gore, te će ovogodišnji, najjači Apgrade vikend do sada predvoditi neprikosnovena trojka u sastavu francuski maestro Laurent Garnier, veliki Cocoon vizionar Sven Väth i planetarno popularni producent i trendseter Maceo Plex.

Gepostet von Apgrade am Dienstag, 17. Juli 2018

Njima će se od 6. do 8. septembra u dobro poznatom rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu pridružiti strahovita postava koja dolazi uz ova dva oca svetske scene i predvodnika nove, a čine je redom njujorški mag Anthony Parasole, ubitačni berlinski techno boy band FJAAK, Parižanka iz “dopisništva” u Berlinu Jennifer Cardini, tajno oružje Cocoon etikete Maurizio Schmitz, naša ambasadorka u nezadrživom usponu Tijana T, dugo iščekivani “live” genijalac Tim Green, ekstremno talentovana muzičarka Vaal, te lokalni heroji DooVitanov i Nenad Marković poznatiji kao 33.10.3402. Trodnevne ulaznice po ceni od 2390 dinara za Parter i 3590 dinara za VIP Terasu, prodaju se na blagajnama širom Srbije i regiona, te putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

sven vath 2018

Grotto vam predstavlja devet traka koje su obeležile život Svena Vatha, te demonstrirale njegovu genijalnost u prepoznavanju tog timeless zvuka i planetanog hita pre nego što izađe za miks pult.

  1. OFF – Electrica Salsa

Nakon što je upoznao Majkla Munziga i Luku Anzilotia (kasnije legendarni duo SNAP), Sven je napravio legendarni sastav OFF (Organisation For Fun). Uspeh hita Electrica Salsa mu je doneo internacionalnu slavu i titulu pop senzacije i nastupe po Evropi zajedno sa tadašnjim pop ikonama Vanesom Paradis i Axelom Bauerom. 30 godina kasnije, ovaj vanvremenski hit remiksovali su Roman Flugel i Henrik Schwarz i dali novu dimenziju Svenovoj viziji na Cocoon etiketi.

  1. Sven Vath – Accident in Paradise

Inspirisan lepotama magične Goe, Sven je uhvatio esenciju mira indijskog raja. Zvuci prirode koje je snimao tokom svog boravka postali su alat za, kako ga je cenjeni Mixmag nazvao, “jedan od 50 najboljih albuma ikada”- Accident in Paradise.

  1. Sven Vath – L’Esperanza

Accident in Paradise album je sam po sebi bio revolucija na polju elektronskog izdavaštva i okarakterisan kao etno-tehno i etno-trens.

L’Esperanza dostigla visoko 5. mesto na Bilbordovoj top listi 12.11.1993 i postala masivni hit.

  1. Harlequin – The Beauty and The Beast

Sven je pod jednim od svojih brojnih pseudnima, Harlequin, izbacio album The Harlequin , The Robbot and the Balletdancer  1994., te je naredne godine singl The Beauty and The Beast završio na 14. mesto Bilbordove liste.

  1. Sven Vath – My Name is Barbarella

Sven je kroz svoje izdavačke kuće plasirao muziku koja je prkosila žanrovskim normama 90ih godina, dok je za Eye Q izdavao vrhunski trens. My Name is Barbarella je jedna od njih, dok su kultni house duo Deep Dish i trens legenda Paul Van Dyk bili zaduženi za remiksovanje.

  1. Sven Vath – Mind Games

2002. godine Sven objavljuje treći album za muzičkog giganta Virgin i nastavlja sa svojim usponom na svetskoj sceni. Na albumu Fire našla se i kultna traka Mind Games koja je javnost oborila sa nogu, dok je njen spot u klasičnom Vath stilu oduševio fanove širom sveta.

  1. Mosaic – Is It Serious

Pod pseudonimom Mosaic isproducirao je traku Is It Serious, prvu tog tipa sa horskim elementima, koju je kasnije obradila Enigma i napravila svoju himnu Sadness. Ubrzo je pod istim alijasom remiksovao ikonu elektronske muzike – Žan Mišel Žara i njegov Oxygen.

  1. Sven Vath – Fusion

Na istoimenom albumu iz 1998. godine za Virgin, Sven je demonstrirao svoju vanserijsku širinu u fuziji orkestralne muzike sa elementima folka i klasike.

  1. Sven Vath – Ritual Of Life

Pored L’Esperanza i Accident in Paradise, nezaobilazan materijal za slušanje postao je i Ritual of Life. Od korišćenja sitare i didžiridua, preko brojnih transcendetalnih i ritualnih motiva, Sven je uspeo da stvori spiritualni, acid tribal techno koji je kasnije obradio Adam Port i pretvorio je u jedan od esencijalnih Cocoon remek-dela.