Počeo Moondance Festival 2018!

Veče za pamćenje uz Live nastupe KiNK-a i Francesca Tristana!

391

Moondance Festival elektronske muzike počeo je sinoć 9. avgusta u Trogiru! Prvo veče šestog, do sada najvećeg izdanja Moondancea obeležili su nastupi najboljeg svjetskog Live acta KiNKa, kao i Francesca Tristana, muzičara koji kombinuje klasičnu sa elektronskom muzikom. Večeras na kuli Kamerlengo u okviru Dystopian večeri, između ostalih, nastupaju Rødhåd i Radio Slave, kao i mnogi drugi svetski i regonalni DJ-evi!

Prvo veče festivala počelo je u 21 sat na bini kule Kamerlengo u Trogiru nastupima DJ imena iz regije: Bebetto, Jan Kinčl, Juri Paik, nakon čega je usledio set headlinera Eduarda De La Callea, koji je svojim melodičnim tehnom pružio savršen uvod za Francesca Tristana i KiNK-a. Najveće interesovanje publike vladalo je za upravo za nastup KiNK-a, koji je dokazao zašto je proglašen najboljim svetskim elektronskim live actom.

Pored energičnog seta virtouza iz Bugarske, u kojem možete čuti istovremenu kombinaciju više različitih instrumenata, Moondanceri su imali priliku da čuju kako zvuči live izvođenje elektronske uz pratnju klasične muzike, u zanimljivom nastupu maestra Francesca Tristana iz Italije. Ovim pažljivo biranim programom Moondance festival je još jednom pokazao da mu je prioritet isključivo kvalitet muzičara koji nastupaju, kao i intimna festivalska atmosfera.

Moondance Festival 2018 Timetable
Moondance Festival 2018 Timetable

Najveće interesovanje posetilaca iz regiona vlada upravo za drugo veče Moondance festivala kada će podijum zagrejati DJ imena iz regije Jock i Edy C, Avoid b2b Skeptik, Forest People, Ivan Komlinović Live, Filip Xavi, nakon kojih slede headlineri Monoloc Live, Rødhåd i Radio Slave koji nastupaju o okviru Dystopian večeri! Karte za ovo veče koštaju 180 KN (oko 25 evra), a mogu se nabaviti na ulazu u festival ili putem sajta Ticketshop.hr, kao i u svim radnjama Ticketshopa širom Hrvatske.

Pored toga što je okupio sam vrh svetske techno scene, Moondance je posetiocima omogućio i razne muzičke radionice kao i ekskluzivno predstavljanje novog Allen & Heath Xone 96 miksera!

Finalno veče Moondance-a biće održano sutra 11. avgusta u saradnji sa čuvenim berlinskim klubom Tresor, koji dovodi Handmadea, K–Hand, Jonasa Koppa, i The Analogue Cops Live.