PREMIJERA | RanchaTek – Numbers EP

1469

Vladimir Rančić aka RanchaTek ove godine je posebno upao u žižu svetske javnost kako je Carl Cox u više navrata zavrteo njegove pesme na raznim žurkama. Da ovaj vredni producent i DJ iz Srbije ne prestaje sa radom govori i upravo premijera novog “Numbers” izdanja koji čine četiri techno pesme. Dva originala “Numbers” i “What Dreams May Come” i dva remiksa koji potpisuju francuski Da Fresh i italijanski The Southern.

RanchaTek – Numbers [Funk’n’Deep]

RanchaTek – Numbers (Da Fresh Remix) [Funk’n’Deep]

RanchaTek – Numbers (The Southern Remix) [Funk’n’Deep]

RanchaTek – What Dreams May Come (Original Mix) [Funk’n’Deep]

Celo izdanje je izašlo na američkoj etiketi Funk’n’Deep koja važi za jednu od poznatijih u sirovom techno žanru. Tako da i ovo izdanje se savršeno uklapa u zvuk koji oni propagiraju.

Original pesme “Numbers” od prve sekunde zvuči moćno i festivalski tako da ne sumnjamo da će se naći u mnogim setovima techno teškaša širom sveta. Masne bass linije sa snažnom kickdrum podlogom uz hipnotišući groove i ogroman breakdown je svakako dobar recept za žurku na podijumu.

U sličnom maniru je konstruisana i “What Dreams May Come” koja ima čak pred samo “pucanje” i ženski vokal koji je tu više da začini ceo doživljaj pesme. Odmereno i dozirano ovakva numera može u bilo kom delu techno seta da se zavrti jer je balans u njoj idealan.

Za kraj su nam ostala dva remiksa gde se Da Fresh postavio na visini zadatka. Tako da je teško izabrati između originala ili njegovog remiksa. Obe verzije imaju isto sirovu energiju gde u remiksu Da Fresh vokali malo više preovlađauju. To će neki videti kao prednost, a neki kao nepotreban element u pesmi što je konkretno lična preferencija.

The Southern zvuk je dosta zanimljiv, podseća nas na Truncante-ov stil, sa suvim groove-om i lepršavim hi-hatovima. Ovaj remix na prvo slušanje vam možda neće biti nešto, ali što ga duže budete slušali počećete da mrdate glavom kao da je neka catchy stvar. Totalno drugačiji zvuk, ali ni malo lošijih od ostalih.

Sve u svemu ako bi morali da biramo jednu pesmu koja nam je zicer za publiku išli bi sa originalom “Numbers”. Mi sam predlažemo svakako da par puta preslušate sve pesme i donesete sami svoj sud. 🙂

Izdanje su za sad podržali Cristian Varela, Joseph Capriati, Hollen, Kaiser Souzai, Spartaque, Steve Mulder, Luigi Madonna i mnogi drugi.

RanchaTek – Numbers EP @ Beatport
RanchaTek @ Facebook
RanchaTek @ Instagram
RanchaTek @ SoundCloud

Prethodni tekstGrotto te vodi na Apgrade NovaMute party
Sledeći tekstElektronski kolundi mag Aleksi Perälä dolazi u Beograd na No Sleep Festival!
Autor, osnivač, admin za Grotto portal. Zaljubljenik u kvalitetan house.