PREMIJERA | Max d’Funk – The Realm EP (incl. BILBONI & Nikola Todorović Remix)

1145

Nemamo baš često prilike da pišemo o izdanjima koja su malo drugačija od onih koje generalno dobijamo. Ovoga puta nam je stigao “The Realm” EP koji sadrži tri pesme u tri različite verzije. Izdanje potpisuje novosadski DJ i producent Max d’Funk koji prema svom imenu aludira na svima znan žanr.

Sa uticajima Jamiroquai-ja i Parliament benda, Max u svojoj originalnoj verziji odmah daje tu funky notu kroz bass koji i sam svira. The Realm vuče na funky-tech house zvuk kroz koji se u segmentima provlači ženki vokal koji jednostavno šalje poruku naziva samog EP-ja “The Realm”.

Boja bass linije nas neodoljivo podseća na Daft Punk momente sa wobbling treperenjem koje možemo da čujemo u pesmi “Robot Rock” što ne može da bude loše.

Max d’Funk – The Realm (Original Mix)

Uz original tu su i dva remixa. Jednu potpisuje slovenački Goran Bilbija aka BILBONI i Nikola Todorović koji nam dolazi iz BiH-a.

BILBONI je remix video u više tech house stilu, sa manje funk-a, ali više groove-a i ritma. Podseća nas klasičan Solardo ili pak Dennis Cruz stil koji je tu da prosto razmrda ljude. Ova verzija može da se koristi i kao DJ Tool gde se lakano miksa sa još 2-3 tech house pesme.

Max d’Funk – The Realm (BILBONI Remix)

Kao prijatno iznenađenje sleteo je i remix Nikole Todorovića koji je zadržao malo originalnog funka i produbio ga deep i progressive ambijentom ostavljajući originalan tech house groove. Uz string-ove koji dalje popunjuju ovu verziju ovaj remix je idealan za after momente uz zalazak sunca pred kraj ovog leta. Jak fin osvrt na original.

Max d’Funk – The Realm (Nikola Todorović Remix)

Sve u svemu I AM DIFFERENT etiketa je opravdala svoje ime ovim izdanjem koje nije hitično, ali izuzetno dobro, sa tri totalno različitie verzije jedne pesme koje će se valjda naći u DJ setovima raznih artista.

Izdanje možete nabaviti na svim većim prodavnicama kao i Beatport-u ovde.

Max d’Funk @ SoundCloud
Max d’Funk @ Facebook

BILBONI @ SoundCloud
BILBONI @ Facebook

Nikola Todorović @ SoundCloud
Nikola Todorović @ Facebook

I AM DIFFERENT @ Beatport
I AM DIFFERENT @ Facebook
I AM DIFFERENT @ YouTube