B2B Intervju – Tebra / Lèrr

1355

Nakon izdanja “Hemija” koji je Tebra originalno isproducirao, a Lèrr remiksovao – ova dva momka su postala sve zapaženija na domaćoj klupskoj sceni. Uhvatili smo ih na kratko između studijskog posla i pripreme za FAMA žurku u b2b intervjuu. Pomenuli smo produkciju, žurke, celu scenu i još što – šta. Čekirajte šta su rekli!

TEBRA

1) Kako bi opisao svoju muziku?
Svoju muziku bih opisao kao fuziju svega što mi se dešava u životu i cemu težim. Takođe se trudim da se ne ograničavam previše na žanrove a da to ne zvuči kao kliše.

2) Koji ti je omiljeni VST plugin za produkciju i zašto?
VST plugin koji u zadnje vreme najviše koristim je bez sumnje Kontakt od Native Instruments firme. Taj instrument je u suštini sampler sa gomilom eksternih banki zvukova od kojih preferiram one koji više naginju organskom zvuku (razni savremeni i neki vise arhaični instrumenti koje ćesto koristim u mojoj muzici). Neke od tih banki su vrlo dobro urađene i uz dovoljno editing-a u kasnijem procesu produkcije, zvuk koji proizvode je vrlo blizak živim instrumentima.

3) Šta je dobro, a šta fali domaćoj sceni?
Rekao bih da je scena elektronske muzike u Srbiji i Beogradu raznolika, mada vidim da se akcenat zadnjih godina stavlja na techno. Uzgred, događaji kao sto su FAMA (koji se vec drugu sezonu održava u Ben Akibi) donose jedan, rekao bih, svež zaokret i nude publici nesto novo i upečatljivo.

4) Šta je za tebe FAMA?
Za mene konkretno FAMA je jedno familijarno okupljanje (slicno kao Slava 🙂 ), gde viđam drage ljude i gde uživamo u kvalitetnoj muzici. Vidim da sve više taj događaj poprima oblike onoga sto je po značenju u rečniku navedeno kao FAMA i drago mi je zbog toga.

5) Idealno mesto za žurku je…?
Za mene, idealno mesto za zurku bi bio neki prostor na planini (kao recimo Hills Up festival na Zlatiboru) ili neki splav na reci.

LÈRR

1) Kako bi opisao svoju muziku?
Svoju muziku bih opisao kao spoj različitih kultura, emocije i zvukova iz svih krajeva svijeta.

2) Koji ti je omiljeni VST plugin za produkciju i zašto?
Omiljeni VST plugin za produkciju mi je Massive iz Native Instruments porodice, iz razloga sto mi daje mogućnost da sam kreiram svaki zvuk posebno.

3) Šta je dobro, a šta fali domaćoj sceni?
Dobro je to što dolaze trenutno najveća imena na globalnoj elektronskoj sceni. Fali joj više podrške domaćim DJ-evima i producentima.

4) Šta je za tebe FAMA?
FAMA je za mene priča u kojoj mogu muzički da se izrazim u potpunosti i slobodno.

5) Idealno mesto za žurku je…?
Idealno mjesto za žurku po mom mišljenju može da bude bilo koje mjesto sa kojeg se vidi more i zalazak sunca.

Hvala momci za b2b intervju! Tebra i Lèrr nastupaće u četvrtak, 04. oktobra na FAMA žurci. Full info o tome imate ovde.

Tebra @ SoundCloud
Tebra @ Facebook
Tebra @ Ritual Records

Lèrr @ SoundCloud
Lèrr @ Facebook
Lèrr @ Beatport