RECENZIJA | Green Love w/ OXIA & Petar Dundov 12.10.2018

1126
Oxia Greren Love Grotto REVIEW

U petak (12.10) u Novom Sadu pažnju smo poklonili SPENS-u koji je jako odjekivao ove večeri, a organizatori Green Love festivala su se postarali da žurka bude pravi spektakl i doveli jednog jedinog – Oliviera Raymonda aka Oxia.

Ovaj velikan najavljivan je i za Dance Park festival u Inđiji, ali nažalost se njegov nastup tada nije ostvario. Na sreću, dočekali smo ga u hali SPENSA i sva očekivanja su zadovoljena pa čak i više…

Temelje za Francuza postavili su DJ Muhi b2b AM Hi, Goya i jedan od velikih miljenika naše publike – Petar Dundov! Posebno bih izdvojila Dundova jer me prijatno iznenadio izborom traka i brzinom kojom je razmrdao masu pred hedlajnera.

Goya je, kao i uvek, pratio svoj fazon, ništa novo od njega. Set je bilo prijatno slušati, ali definitivno je mogao da da više od sebe. Svakako nas je nakon toga Petar, malo je reći, pristojno podmazao, pa ću oprostiti Goyi što nije bio “HC” kako zna da bude. 🙂

Oxia Greren Love Grotto

Rani jutarnji sati i Novi Sad spava, a preko 2.000 mladih ljubitelja tehna uzbuđeno vrišti dok se za DJ pultom pojavljuje, glavom i bradom, željno iščekivani Oxia. Atmosferu je podigao u roku od 2 sekunde i zapalio nam bubne opne ludački miksujući traku za trakom ne dajući nam ni trenutak za predah. Čuli smo trake Oliviera Giacomottoa, Tone Deptha, Hauswerksa, Privattia, ali jedina numera koju smo svi željno iščekivali bila je Oxijina “Domino” numera, himna svakog obožavaoca techno muzike. Oo da, ne možete ni da zamislite oduševljenje i sreću na licu svakoga u hali. To su oni trenuci koji te teraju da se naježiš i zavoliš elektronski zvuk i žurke još više. Traka koja je po nekima vrlo izlizana (pogotovo na našim prostorima), ali očigledno i dalje radi posao – i to vrlo dobro!

Rejv je bio žestok! 💚Hvala vam na neumornom đuskanju, 30. novembra uz Reinier Zonnevelda i Jay Lumena pravimo još veću magiju! 💥

Gepostet von Green Love Festival am Sonntag, 14. Oktober 2018

Takođe, u toku Oxijinog nastupa desio se malo veći tehnički problem kada je muzika stala, a svetla prestala da luduju mada to nikako nije uništilo atmosferu. Publika je zviždala i tapšala dajući podršku zvezdi u ovom nezgodnom trenurku. Pauza nas je malo duže držala u niskom startu, a kad je problem rešen svi su bili još luđi nego pred sam početak seta.

Kao završnicu dobili smo prave majstore svog zanata, Concrete DJz. Gotovo je nemoguće odlučiti se ko je bio bolji, Oxia ili Concrete. Svakako su i Francuz i domaćini bili na vrhu zadatka i doveli publiku do tačke ključanja. Lomljava techno zvuka sa preplitanjem tech/house ritmova uz prstohvat drumcode stila i eto dobitne kombinacije. Dovoljno da svakog obori sa nogu od đuskanja.

Još jednom, bez i malo iznenađenja, Green Love nas je mazio savršenim vizuelnim efektima uputpunjujući doživljaj. Za pohvalu je i kvalitet i jačina basa gde se i na tribinama hale osetio kao da stojite tačno ispred bine gde zubi zveckaju od udara istih.

Oxia Greren Love 2018

Jedina stvar koja nije bila okej je starosno ograničenje kog praktično nije ni bilo. Green Love je izgubio kriterijume što se tiče toga jer sve više se viđaju deca kojoj nije baš mesto na jednoj takvoj žurci. No dobro, nadamo se da će se ovo promeniti i da će sledeći put biti malo rigorozniji i da će biti temeljniji na pretresu, svi znamo zašto…

Celokupan utisak o žurci je vrlo dobar. Sam kvalitet ozvučenja i svetla je bio na visokom nivou. Laseri su ono što specijalno gradi doživljaj jer je to stvarno bio spektakularan prizor po celoj hali koji ostavlja bez reči i daha.

Zahvaljujemo se Green Love ekipi i klanjamo se naporima da svaka žurka bude bolja od prethodne. 🙂

Tekst: Anastasja TAŠA Mandic