Maestro Live Act-a Stephan Bodzin na Central Dance Event-u

249

Glavna zvezda prednovogodišnje noći, u okviru šestog Central Dance Event-a, koji će se održati u Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 39) biće nemački producent i kompozitor Stephan Bodzin, jedna od najuticajnihih figura globalne techno scene. Pored ovog autentičnog muzičara, na sceni će se naći i producent, remikser, DJ, vlasnik izdavačke kuće i event promoter – Edu Imbernon, kao i francuski DJ, producent i veliki kolekcionar ploča – Nicolas Masseyeff.

Strastveni muzičar iz Bremena vremenom je postao velika inspiracija za znatan broj producenata širom sveta. Odrastavši uz oca eksperimentalnog muzičara, u kući koja je posedovala studio koji je bio opremljen najkvalitetnijom tehničkom opremom, Bodzin-ova karijera u muzičkoj industriji bila je predodređena još od detinjstva i bilo je samo pitanje vremena kada će se zaljubiti u elektronsku muziku. Pre ulaska u elektronske vode, komponovao za nekoliko prestižnih evropskih pozorišta, a neka od njih su “Goethe Theatre“ u Bremenu i “Ikarus Dancing-Theatre“ u Austriji. Istovremeno otkriva strast ka klupskom zvuku i okreće se toj vrsti muzike. Njegov izuzetan i impresivan talenat prepoznali su producenti Oliver Huntemann, Thomas Schumacher i Marc Romboy i započeli saradnju sa Bodzin-om. Njegova produkcija može se opisati kao fuzija hipnotičke muzike sa veoma realnim i nezaboravnim melodijama i zbog samog kvaliteta njegove impresivne muzike, dospeo je na sam vrh internacionalne techno scene.

Stephan Bodzin Edu Imbernon Nicolas Masseyeff Central Dance Event 2019

Remiksovao je pesme popularnih sastava Frankie Goes To Hollywood, Depeche Mode, The Knife, Booka Shade, kao i svetske zvezde Sinead O’Connor, a njegova izdanja mogu se naći na izdavačkim kućama kao što su Get Physical, Datapunk, Gigolo, Systematic, Giant Wheel i Plantage 13.

Radio je na mnogim materijalima Marc-a Romboy-a, uključujući albume “Luna“ i “Kerberos & Styx“, kao i sa Oliver Huntemann-om, pod mnogim alijasima uključujući Rekorder. Plodovi ovih saradnji su definisali modernu techno scenu. Logičan korak u njegovoj karijeri je bilo osnivanje sopstvene izdavačke kuće 2006. godine, pod imenom Herzblut. Naredne godine objavio je debi album “Liebe ist…”, a zatim je usledilo još mnogo originalne produkcije, poput singla “Sungam“, koji je dostigao četvrto mesto na Resident Advisor listi i remiks Super Flu-ovog “Jo Gurt”.

Ovaj trendseter globalne techno scene razlikuje se od ostalih po svojoj autentičnosti kako muzike koju stvara tako i live nastupom koji je jedinstven, tokom kojeg koristi veliki broj sprava i instrumenata, stvarajući neverovatnu energiju. Ne postoji klub ili festival širom sveta, na kojem nije nastupao kao jedan od headliner-a. U okviru predstojećeg Amsterdam Dance Event-a imaće dva nastupa, od kojih je jedan ekskluzivni četvoročasovni live act, dok će krajem meseca biti specijalan gost na koncertu jednog od najcenjenijih elektronskih sastava – The Chemical Brothers.

U nedelju 30. decembra, u Hangaru u Luci Beograd, beogradskoj publici Stephan Bodzin prirediće specijalan live show, kao uvertiru u novogodišnju noć.

Facebook Event