Ovo su domaći i regionalni artisti i kuće koji će nastupiti na ADE 2018

Andrew Meller, Cruise Music, EXIT, Future Scope, I AM Different, Marko Nastić, Night Light Records

714
ADE 2018

Nije nikakva tajna da su regionalni DJ-evi i pre nastupali na ADE konferenciji, no čini nam se kako je ova godina posebno dobra za naše producente, DJ-eve i vlasnike etiketa.

Izuzetno je bitno za našu regionalnu scenu da se što više povežemo, zajedno gradimo sve, pa makar nekad morali iz temelja sve ponovno započinjati. Imamo tu sreću, ili bolje rečeno vredne i sposobne ljude koji su organizacijom i promocijom raznih festivala stavili našu regiju na mapu. Ta priča se gradi već godinama, ali osim kvalitetnih festivala, osim publike i turista koje privlačimo, osim prirodnih lepota koje naša regija ima, imamo i brojne producente, DJ-eve i vredne vlasnike etiketa koji svakako doprinose našoj maloj sceni, a zaslužuju svojom muzikom zakoračiti i van granica naše regije. Neki od naših pionira i uspešnijih producenata i DJ-eva su to već uspeli pre mnogo godina, ali potencijal koji imamo je puno veći od šačice zaista uspešnih umetnika iz regije.

ADE je jedan od događaja gde je moguće predstaviti se šarenoj stranoj publici, skupiti kontakte, upoznati ljude, ostvariti poslovne saradnje i naučiti “tajne” ovog biznisa.

Mixmag Adria portal je istraživao i pronašli su razne Showcase i nastupe regionalnih DJ-eva koji će na ovogodišnjem ADE-u pokazati šta umeju.

Cruise Music Showcase ADE 2018
Cruise Music Showcase @ ADE 2018

Cruise Music će ove godine prvi put na ADE-u predstaviti svoju etiketu. Iza njih je vrlo uspešna godina koja je bila ispunjena nizom kvalitetnih jackin’ house izdanja, pogotovo istaknutim izdanjima poput onog od vlasnika etikete Mark Funk-a i Danny Cruz-a – Superlovin’ te od producenta SAMO iz Holandije i njegove trake “Straight On”. Njihova ADE priča kreće s “Cruise Music ADE 2018” kompilacijom koja je nedavno izašla, a Cruise Music Showcase održaće se u Coco’s Outback. Na line up-u je veliki broj regionalnih producenata te neka značajna internacionalna DJ imena. U DJ pultu će se smenjivati Mark Funk & Danny Cruz, David Penn b2b KPD, Angelo Ferreri & MoonRocket live, SAMO, PINTO (NYC), MVZZIK, DJ James Ingram, Mirko & Meex i PEZNT, koji su najavljeni kao specijalni BBQ gosti.

Andrew Meller Do Not Sleep Showcase ADE 2018
Andrew Meller @ Do Not Sleep Showcase ADE 2018

Jedno od značajnijih regionalnih imena, Andrew Meller, koji je ove godine pokorio Beatport chart-ove sa obradom “Born Slippy” na prvom mestu i obradom hita “Insomnia” na drugom mestu, nastupiće na Do Not Sleep / Stereo Productions Showcase-u uz imena poput Chus & Ceballos, Hector Couto i Danny Serano.

Night Light Records Showcase ADE 2018
Night Light Records Showcase @ ADE 2018

20. oktobra pak, banjalučka etiketa “Night Light Records” iza koje stoje Siniša Tamamović i Mladen Tomić imaće svoj Showcase u klubu John Doe, i to nakon što su na prvom ovogodišnjem London Music Conference-u već uspešno predstavili svoj label.

Marko Nastić Greensmith ADE 2018
Marko Nastić @ Greensmith ADE 2018

Legendu Marka Nastića možete pronaći na Greensmith ADE gde se nalazi na line up-u sa artistima kao što su Juan Atkins, Analogue Kitchen, A Guy Called Gerald i DJ Pierre.

Future Scope Showcase ADE 2018
Future Scope Showcase @ ADE 2018

Poznata techno i tech house organizacija “Future Scope” iz Zagreba će ove godine takođe imati svoj Showcase i to 19. oktobra u In Deep N’ Dance Record Store-u, lokaciji gde se održavaju brojni Showcase-ovi mnogih internacionalnih etiketa. Na njihovom ADE eventu nastupiće Shipe, dalmatinski techno heroj mlađe generacije, DJ Jock i E-Base.

I AM Different Showcase ADE 2018
I AM Different Showcase @ ADE 2018

Na istoj lokaciji par sati ranije održaće se I AM Different Showcase na kojem će nastupiti niz regionalnih imena, Bilboni, Lobor D, Manton, Miloš Vujović, maltežanin Nigel C, Purple Dub, Stanny Abram, holanđanin Jack Doe i vlasnik etikete Veljko Jović. Etiketa je povodom svoje posete Amsterdamu izbacila i kompilaciju “IAMSTERDAM” koja je izašla 13. oktobra.

EXIT Showcase ADE 2018
EXIT Showcase @ ADE 2018

Poslednji event, ali ne i najmanje bitan, je EXIT Showcase na kojem će nastupiti već spomenuti Siniša Tamamović, Mladen Tomić, Marko Nastić i DJ Jock, a tu su još i Nevena Jeremić, Ilija Djoković i Onyvaa. Event će se održati u Crane Hotel Faralda od 5 popodne do 11 uveče, a sve će to prenositi BE-AT TV.