RECENZIJA | Dual Flux – Escape from Awareness

1016

Janko Dragović i Goran Ferenc su pokrenuli svež projekat pod imenom Dual Flux. Oni su upravo izbacili poveći EP, ili malo manji album pod imenom “Escape from Awareness”. Ovo “bekstvo od svesnosti” se od prve pesme “Distant Futures” pa do poslednje “Take Control” prožima kroz razne breakbeat, funky, electronica, deep/acoustic i druge žanrove.

Prema njihovim rečima “Ne držimo se striktno nekog muzičkog pravca, trendova niti konvencija, u ovom izdanju ćete i videti da je akcenat na iskrenoj ljubavi prema muzici, koja pokreće emocije i tera na đuskanje”

Za 6 meseci koliko su radili ovaj album, oseća se trud i eksperimentisanje sa raznim zvucima. Funky-breakbeat “Distant Futures” nas na prvo slušanje iznenađuje svojom izvedbom koja zvuči kao da je svirana uživo. Možda zbog gitare koja konstatno koketira sa polomljenim groove-om.

Nakon nje se u ambient, chill i deep house žanru nastavlja “Sideliners” koja u Cafe Del Mar stilu poziva na opuštanje uz atmosferične i gitarske zvuke. Ako zažmurite, nemojte da se začudite da vidite izlazak sunca jer pesma je to bukvalno.

Ni pesma “To The Core” ne odskače od sličnog chillstep vibe-a koji uz suptilno unošenje vokala donosi dodatnu svežinu celom izdanju. Ako slušate pesme redom bez prekidanja i premotavanja, onda ovde već uveliko mrdate glavom.

Mali twist u izdanju pravi pesma “Depend” koja se takođe kao i ostale oslanja na gitaru, samo što joj sa 95 BPM-a daje dodatno prostora 4×4 beat-u i atmosferama okolo. Ova pesma da je na 120 lagano bi je vrteli Agents Of Time.

Za sam kraj ostaje “Take Control” koja podseća na UK/Garage stil koji bi mogli da čujemo na nekoj B strani Disclosure albuma. Bass linija ovde totalno drži kontrolu nad svim elementima pesme i tera vas da se za kraj totalno razmrdate.

Sve u svemu Dual Flux možda nekima zvuči kao novi prašak, ali muzika ovim momcima ozbiljno “pere”! Celo izdanje možete da kupite na Bandcamp-u za samo 3 evra.

Dual Flux @ Facebook
Dual Flux @ SoundCloud
Dual Flux @ BandCamp