Osam domaćih izvođača koje treba da čujete na No Sleep festivalu

1223

Dugo očekivani No Sleep festival i novi član iz velike EXIT festivalske porodice uskoro otvara svoja vrata! Muzički hodočasnici imaće priliku da od 15. do 18. novembra, na više lokacija u Beogradu, među kojima su Novi Hangar, Drugstore, 20/44 i razna druga kultna mesta, čuju i dožive nastupe nekih od vodećih izvođača svetske elektronske muzike, ali i nadolazaće zvezde, uz snažnu regionalnu i domaću podršku! Na masivnoj listi gostujućih hedlajnera koju čine Fatboy Slim, Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, DJ Tennis, Dax J, I Hate Models, Francois X, Randomer, Marcel Fengler, Olof Dreijer, Alexi Perala, Black Merlin, Molly i mnogi drugi, nalaze se imena sa domaće scene koje ne smete da propustite na No Sleep Festivalu. U nastavku se upoznajte sa osam impersivnih izvođača koji će nastupiti na #NSF2018.

No Sleep Festival 2018 | Step into the Next Chapter

01. Monosaccharide Live (Drugi dan od 23 do 00h / Hangar)

Monosaccharide je beogradski tehno sastav koji je tokom poslednjih nekoliko godina postao sinonim za underground. Svoj prvi album „Unity“ izdali su za muzičku kuću festivala EXIT i „pokupili“ pozitivne kritike evropske publike probranim izdanjima za Burst, Tama i Digitronica. Na svojim nastupima uživo u klubu Drugstore i prethodnim nastupima na kultnoj No Sleep Novi Sad bini predstavljaju mračan, futurističan esid tehno koji izlazi pravo iz njihovih mašina.

02. RAR i Betomeng (Drugi dan od 10 do 12h / Drugstore)

Već više od dve decenije, Betomeng sakuplja vinile i gradi svoju kolekciju u fizičkom obliku, dok najinteresantnije primerke eksperimentalnog tehna i energičnih eisd brejkova slaže i pakuje u specijalne mikseve na svom YouTube kanalu pod imenom Ivica Ljubić. Deo je ekipe Music Reactions koju je osnovao Rajko RAR Ristanović sa namerom da se domaćoj publici pružio novo klupsko iskustvo.

RAR Betomeng No Sleep festival 2018
RAR b2b Betomeng @ No Sleep festival 2018

03. Lag (Treći dan od 04:30 do 06h / Drugstore)

Lag je jedan od novosadskih predstavnika novog talasa tehno umetnika. Lagovi nastupi na Exitovim binama, mts Dance Areni i No Sleep Novi Sad, kao i nastupi u legendarnom berlinskom klubu Tresor i njujorškom The Bunker, govore mnogo o njegovoj sposobnosti da drži pažnju publike i pruži joj intenzivno sonično iskustvo. Rafali udaraca, polomljeni ritmovi i sirova snaga karakterišu svaki Lagov nastup, kao i njegovu produkciju na etiketama Mord i Them, te Elements gde je sarađivao sa tehno heroinom Rebekom (Rebekah).

Lag No Sleep festival 2018
Lag @ No Sleep festival 2018

04. Schwabe (Drugi dan 20 do 00h / 20/44)

Nebojša Bogdanović Schwabe jedan je od najzaslužnijih ljudi za kvalitet programa kluba 20/44 i za njegov uspeh u vidu ulaska na listu 25 najboljih klubova u Evropi po časopisu The Guardian. Kao osnivač kultne Disco not Disco serije žurki, zajedno sa DJ Brkom i Toshketom odgovoran je za niz odličnih žurki koje su ostavile nemerljiv uticaj na noćni život Beograda. Deo je dua Kompleks, poznatog po editima pesama jugoslovenske diskografije (Bolji Život) i benda Tapan koji hipnotiše svojim mračnim, sporogorećim ritmovima.

05. Akioki (Ćetvrti dan 12 do 17h / Pržionica D59B)

Andrija i Oliver nastupali su pred publikom gotovo svih relevantnih klubova i festivala u regionu, među kojima je i EXIT. Jedni su od osnivača Soul Print Recordings etikete koja u poslednje vreme beleži značajne uspehe na globalnoj sceni i koja je izdala materijale velikog broja renomiranih deep house izvođača. Pored nastupa i izdavačke delatnosti, angažovani su na organizovanju dnevnih Sunday Drippin’ žurki na kojima nastupaju poznata imena domaće i inostrane scene, a njihov nastup u Pržionici D59B služiće kao „dnevni chill“ u nedelju posle uzbudljivog vikenda nespavanja.

No Sleep festival 2018 lineup
No Sleep festival 2018 (Lineup)

06. Doo (Treći dan od 19 do 22h / 20/44)

Dušan Doo Predojević jedan je od osnivača ekipe Beyond House, jedne od najaktivnijih DJ i buking kolektiva na beogradskoj underground sceni. Konstantnim kvalitetom koji predstavlja na svojim nastupima i strastvenim sakupljanjem ploča, Doo je postao jedan od glavnih glasova domaće scene, te organizuje žurke na mestima koja se smatraju žarištima ustanka DIY kulture koja je drastično promenila noćni život Beograda (Drugstore, 20/44, KC Grad).

07. Petar Cvetković (Treći dan od 22 do 23:15 / Hangar)

Rođen u Beogradu, Petar Cvetković se od najmlađih dana bavio muzikom, a vrlo brzo je u svom izrazu počeo da eksperimentiše sa drum&bass i house muzikom, nakon čega je prebacio fokus na dublje nijanse house žanra. Cvetković je imao nekoliko izdanja pod imenom Lomatic, a nakon toga je počeo da izdaje pod sopstvenim imenom i gradi solo karijeru. Takođe je član organizacije Happy People, koja na sceni postoji već 20 godina i stoji iza brojnih žurki i umetničkih događaja.

08. Avoid (Prvi dan od 01 od 04h / Mladost)

Iako u rečniku engleskog jezika “avoid” označava izbegavanje, Vladimir Aćić važi za nezaobilaznu ličnost na regionalnoj elektronskoj sceni. Početak uspona u Vladinoj karijeri nastao je nakon nastupa na festivalu EXIT 2003. godine, kada je njegov set od strane publike proglašen za najbolji te godine, ostavljajući iza sebe legende miksa Džefa Milsa (Jeff Mills) i Pita Tonga (Pete Tong), nakon kojeg su se dugo godina nizali brojni internacionalni uspesi. Ubrzo je postao miljenik i štićenik Uroša Umeka i krenuo je na turneje koje su ga odvele širom Evrope, te su usledila izdanja za prestižne etikete Analytic Trail, 1605, Sleaze i KONFLKT.

Ulaznice po aktuelnoj ceni za No Sleep festival nestaju brzo!
Aktuelna serija ulaznica nalazi se pred rasprodajom, usled velikog interesovanja koje vlada za No Sleep Festival, kako kod nas i regionu, tako i među stranim posetiocima, koji uprkos očekivanjima, već od prvog izdanja dolaze iz oko 30 zemalja sveta! Nova serija ulaznica po višoj ceni očekuje se u sredu, a trenutne cene kompleta ulaznica za No Sleep Festival su 2.990 za standardnu, te 4.490 dinara za VIP narukvicu. Potrebno je da svi kupci četvorodnevnih ulaznica zamene svoju ulaznicu za festivalsku narukvicu na zamenskom mestu ispred Velikog Hangara, a zamene će biti moguće u četvrtak, petak i subotu.

U pretprodaji su i pojedinačne ulaznice za Veliki Hangar, od 1.390 dinara za četvrtak, odnosno petak, te 1.190 dinara za subotu, kao i pojedinačne ulaznice za Drugstore, po ceni od 690 dinara. Ulaznice se prodaju na blagajnama prodajne mreže Gigstix.com širom Srbije i onlajn putem sajta Nosleepfestival.com. Tokom trajanja festivala, prodaja ulaznica za svaku pojedinačnu festivalsku lokaciju vrši se na blagajni te pojedinačne lokacije u odnosu na satnicu za to veče. Pojedinačne ulaznice se ne menjaju za narukvice, nego se donose na ulaz lokacije na koju se ulaznica odnosi.

Svi detalji o programu, zameni vaučera, plaćanju na festivalu i drugim informacijama, mogu se pronaći na ovom linku.