Shoxy izbacio album “Alpha Wave”

462
Shoxy

Posle nekoliko godina provedenih na putu, puštajući muziku širom sveta i nekoliko izdatih ploča, Shoxy, poznati beogradski DJ i producent, je odlučio da kraj leta i jesen provede većinom u šumi daleko od spoljnog sveta, da bi se fokusirao i kreirao novi muzički pravac. Bez nekog detaljnog plana, sa srcem u rukama i opremom, napravio je njegov najuzbudljiviji album do sada.

Crtajući portret određenog vremena, Shoxy se našao ispred kreativnog zida, zastrašujućih visina. Kako i on sam kaže: “Smireno i pozitivno pokušao sam da zabeležim posebna osećanja iz mog života u jednu celovitu priču. Ponekada je teško izneti svoja osećanja na otvoreno, i zahteva hrabrost, ali i pored toga ja sam uživao u procesu.” Pored upotrebljenih snimaka iz stvarnog života, primer je pesma “Her Search For A Better Life“, Shoxy je proveo neko vreme sa ljudima iz različitih država na aerodromu u Zurichu, i zabeležio momenat na mobilnom telefonu. Snimak je kasnije korišćen u pesmi, i mnogi drugi zabeleženi snimci širom sveta koji se nalaze na skoro celom albumu. Pored klasičnih instrumenata koji su takođe koriščeni na albumu, postoji nesto jedinstveno što se dešava u pozadini, možemo ga nazvati procesom istraživanja ličnosti i kreacije.

Shoxy Alpha Wave album cover
Shoxy – Alpha Wave (Album Cover)

Nova muzika od Shoxy-ja je uvek uzbudljiva i “Alpha Wave” je stepenik više u njegovom radu do danas, i album koji cementira njegovo mesto među najvećim dostignućima u elektronskoj muzici i više od toga. Kako on sam kaže “Želeo sam da napravim nešto što će trajati, i nešto na šta ću biti ponosan kada ostarim“. Izranjajući iz dubine otvorenih osećanja kao direktnog rezultata, sa čistom ličnom idejom identiteta na ovoj ploči, Shoxy želi da ovu prelepu, emotivnu i intrigantnu muziku podeli sa publikom.

Činjenica da je sam napisao i producirao ovaj album, govori mnogo o stanju umetnika u kojem je bio. Bitke kroz misterioznu i distorziranu stvarnost sa meteorima koji lete iznad glava, ovo sanjivo novo izdanje je bujno i garantuje dobro raspoloženje. Ali nemojte da vas ova emotivna priča zavara, Shoxy je svetski poznat kao DJ koji ne može da razočara, i dalje sposoban da nastupa u klubu ili na velikom festivalu. Ništa se nije promenilo u tom smislu, kao što sumnjamo da će ikada. Sa nekoliko velikih festivala na kojima je nastupao, od svojih tinejdzerskih dana, Shoxy je veoma vešt u puštanju muzike kao i u pravljenju.

Dosta toga je već rečeno, “Alpha Wave” je impresivan napredak i veoma lako, možda naslušljivija Shoxy-jeva ploča u njegovoj karijeri, nešto što bi mogli da koristimo u svakoj situaciji. U esenciji album sadrži house numere, elektro i downtempo sa više potencijala od muzike sa planete Kepler.

Tracklist:
01. Today I Can Do Anything
02. Alpha Wave
03. Odyssey
04. Clouds
05. Her Search For A Better Life
06. Heal
07. Heart On Sleeve
08. Nice Day
09. Amiga Y Paola
10. You again
11. Endless Nights

Ceo album možete preslušati i kupiti ispod.

Shoxy @Facebook @Instagram