Stendhal Rooms Club organizuje doček Nove za ljubitelje elektronskog zvuka

914
NYE 2019 Stendhal Rooms Club

Za one koji još uvek nisu doneli odluku gde će za doček Nove 2019.Stendhal Rooms Club je priredio pravu poslasticu za sve ljubitelje elektronskog zvuka. Somborska publika će po prvi put imati priliku da čuje Shekimona, koji se produkcijom i DJ-ingom bavi od 2000. godine, i do danas zbraja izdanja na lejblovima kao što su “Samani”, “Cyclic Records”, “Moral Fiber”, “Melisma”, “Ipsum”, “Mood 24” i dr.

Pored toga ne treba gubiti iz vida domaću podršku, kada će pred publiku izaći i izvođači kao što su OscurescuNastasickTijana KabićRumpelstiltlskin i NRB.

Nova godina 2019 Stendhal Rooms Club Sombor
NYE 2019 @ Stendhal Rooms Club (Sombor)

DJ, učitelj u školi DJ-inga “Cube”, muzički producent, dizajner zvuka, Shekimon je muzički identitet Predraga Šestića. Godinama unazad prisutan je kako na domaćoj tako i svetskoj muzičkoj sceni sa svojim izdanjima i nastupima. Od početka 2018. godine mogli ste ga zapaziti na brojnim etiketama kao što su “Moral Fiber”, “Samani” ili “Ipsum”, izdajući minimal house, house i techno. Krasi ga fuzija raznih uticaja, futurističkog i hipnotišućeg, a ipak organskijeg izraza, sa dominantnim basom. Ta putanja se mogla naslutiti već na njegovoj prvoj ploči koja je objavljena 2008. godine, na londonskoj etiketi “Is This”, gde je usledilo ukrštanje između rave-astog londonskog acid-a, hip-house-a i minimal glic/nois-a. Shekimon je deo raznih beogradskih DJ asocijacija, gostovao je po gradovima Srbije, regiona, pa i šire.Trenutno radi na produkciji za prvo izdanje svoje nove etikete “Yeah”, koje će biti objavljeno sledeće godine kao vinil izdanje, i još nekoliko izdanja za ostale etikete. Uporedno sa izdavanjem, trudi se da okupi reprezentativne DJ-eve i producente koji će kolektivno promovisati novi talas ukusnog zvuka.

Shekimon
Shekimon

Jovan Šuput koji nastupa pod pseudonimima Oscurescu a.k.a Oscuro a.k.a Friend Of Friends počeo je da pravi svoje prve muzičke korake 2006. godine kada je sebe pronašao u mračnom minimal zvuku. 2015. počinje da se bavi produkcijom, gde je posle kratkog perioda objavio svoj prvi EP za “Discotto Rec”, pod nazivom “Enzo & Stella”. U aprilu 2017. godine objavio je drugi EP, za etiketu “Lethal Script”. Iste odine zabeležio je veoma zapažene nastupe sa imenima kao što su Monkey Coops, Nekow, Demian Raud i dr. Pored EP izdanja tu su i mnogobrojni podkasti za “Carbon Underground Radio Show” sa Matt ‘n’ Dub-om, takođe i “Limited Record” epizoda sa već ustaljenim Just Me-om.

Oscurescu
Oscurescu

Rumpelstiltskin ili ti Cvilidreta iz Grimove bajke samo je jedan od mnoštva alter ega Igora Paunovića koji je svoju afirmaciju stekao 2009. godine. Koketiranje sa mnogobrojnim muzičkim pravcima kao svirač, producent, MC vokal, pored dugogodišnjeg muzičkog iskustva i umeća neposrednog kontakta sa publikom, čini nastupe ovog izvođača nesvakidašnjim. Kako za sebe tvrdi, Rumpelstilskin nije DJ, već “muzičar u nedostatku stvaralačke inspiracije”, što ga ne sprečava da razmišlja o miksu, koristi brojne efekte, stavra remikse, i tokom nastupa spontano koristi svoju inventivnost i muzičko znanje da poveže aktualnu situaciju na plesnom podijumu sa muzikom koju kreira. Zvukovi i muzički pravci sa kojima improvizuje prožimaju Micro House-a, Tech House-a, Deep House-a, Minimal-a, pa i Nu Disco-a, ne ostavljajući slušaoce ravnodušnim. Za Rumpelstiltskina  je karakteristična sposobnost prilagođavanja, kako izvođačima, tako i opremi na kojoj kreira zvuk, što nesumnjivo predstavlja ono što ovog izvođača izdvaja i daje naročito obeležje. Treba naglasiti da je miks pult delio sa izvođačima kao što su: Monkey Coops, Nekow, Goya, Demian Raud, Zlatnichi, Tijana Kabić, Natasha, Battric & MIVU, Alex Monster, Runy, Nevena Jeremić, Teodora Van Context, Wizard, Slepi, Mene, Miroslav Petkovic, Babarogic i mnogi drugi.

Rumpelstiltskin
Rumpelstiltskin

Tijana Kabić princeza vojvođanskog deep-a, krajem 2010. postala je resident somborske DJ organizacije “Touch Radio”, a vojvođanska klabing scena dobila je novo muzičko ime traženo u celoj Srbiji i regionu. Do sada je svoje deep tech i minimalne ritmove nosila skroz do Italije, Malte, Hrvatske i Makedonije, a nastupala je uz imena kao što su Marko Nastić, Lea Dobričić, Someone Else, East End Dubs, Nastia, Archie Hamilton, Petar Dundov, Deborah De Luca, Nusha i mnogi drugi. Sigurni smo da vas ni ovaj put neće ostaviti ravnodušnim na dancefloor-u.

Tijana Kabić
Tijana Kabić

Nemanja Racić Berić, ime je koje se nalazi pod pseudonimom NRB, predstavlja novo ime na vojvodanskoj underground sceni. Muzičkoj javnosti se predstavio početkom 2018. godine, i za relativno kratak period zabeležio nastupe u Subotici, Somboru i Novom Sadu, sa imenima kao što su Natasha i Tijana Kabić, sa kojom se u b2b setu našao i na Urban Bug stejdžu EXIT festivala iste godine. NRB je resident somborskog Ecos Festivala. Njegov nastup na afterpartiju ovog događaja u novembru, gde je nastupao zajedno sa Rumpeltiltskinom, među somborskim klaberima je prošao veoma zapaženo. Vrti Deep, Minimal i Tech, a osim DJ-inga bavi se i muzičkom produkcijom, pa bi uskoro trebalo da očekujemo i njegovo prvo izdanje.

NRB
NRB

Stefan Nastasić, poznatiji kao Nastasick, svoje interesovanje za elektronsku muziku pokazuje proslednjih nekoliko godina, a muzičkom produkcijom se bavi od svoje 19. godine. Najviše se preferira na Tech House, ali začinjen Minimal i House zvucima. DJ-ingom i produkcijom ovladao je sam, a 2018. godine je zabeležio i prve javne nastupe. Uz veliku podršku prijatelja pojavio se i u par klubskih mesta u Somboru: “Stendhal Rooms”, “Bife Akvarijum”, “Green Pub”. Nastasick je takođe naveo da ima mnogo neobjavljenih traka i da se uskoro na tom planu mogu očekivati značajne promene.

Nastasick
Nastasick

Facebook Event