Alan Fitzpatricku pridružuju se Peter Portman, Timmy Mendeljejev i CWTCH

163
Alan Fitzpatrick

Britanski DJ i producent Alan Fitzpatrick, koji je od andergraund techno izvođača postao jedan od globalnih headlinera, nastupiće u petak 8. februara u Hangaru u Luci Beograd, uz podršku Peter Portmana najmlađeg domaćeg predstavnika na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi i DJ dvojca Timmy Mendeljejev b2b CWTCH, predvodnike Oscillate muzičkog koncepta.

Alan Fitzpatrick Peter Portman Oscillate Hangar
Alan Fitzpatrick, Peter Portman, Oscillate @ Hangar

Alan Fitzpatrick je u svet elektronske muzike ušao kao klaber, otkrivši techno, da bi ubrzo zatim počeo sa miksanjem svoje muzike i postao svetski priznati DJ i producent. Ozbiljnu reputaciju stekao je nakon što se 2009. godine pridružio popularnoj izdavačkoj kući Adam Beyera – Drumcode, gde je razvio sposobnost da kombinuje i sjedini različite stilove u sopstvenoj produkciji. Izdanja kao što su “Skeksis”, “Always Something For Nothing”, “For An Endless Night”, “Prometheus”, “Love Siren”, “Truant” i “Reflections” najbolji su pokazatelji Alanove zavidne produkcijske veštine da napravi popularne numere koje raznovrsna publika voli.

Stvaranje univerzalne muzike koja će ga izdvojiti od drugih i pozitivne reakcije kolega i publike otvorile su mu put do popularnih klubova širom sveta. Njegov set iz 2011. godine, za BBC Radio 1 Essential Mix naišao je na odobravanje, kako od starih, tako i od novih fanova, a dobija i rezidenturu u kultnom londonskom klubu fabric, za koji je 2016. napravio i prvim miks album fabric 87. Iste godine lansira “We Are The Brave” brend koji pored izdavačke kuće i serijala žurki obuhvata liniju odeće koju je Alan dizajnirao, umetničke emisije i još mnogo toga. Njegovo debi izdanje “We Do What We Want”, za sopstveni lejbl, doživelo je veliki uspeh. Ovaj singl postao je hit leta i mogao se čuti svuda, od BBC-jevog “Match Of The Day”, preko emisije Annie Mac na BBC Radio 1, sve do KFC lokala.

Nastupao je po najvećim klubovima i festivalskim pozornicama, širom Evrope, Amerike i Azije, kao što su Awakenings na ADE-u, Tomorrowlandu, Creamfieldsu, Loveboxu, Parklifeu, Junction 2, Hideoutu, EDC Las Vegas, kao i Amnesia, DC10 i Sankeys na Ibici.

Stvorivši fuziju energije i emocije, Peter Portman u svojim smelim setovima uvek iznenađuje publiku na plesnom podijumu, zahvaljujući pažljivom odabiru house i techno muzike, koja objedinjuje svetsku kulturu kroz nezaboravni zvuk i melodiju. Njegova najzapaženija izdanja za lejblove “Patent Skillz“, “Parabola“ i “Neptun City“ podržana su od strane UMEK-a, Wax Worxa, Sam Paganinija, John Belka. Jedan od njegovih uspeha je i pobeda na regionalnom MTV Adria DJ takmičenju.

Oscillate koncept karakteriše tvrđi zvuk i hipnotišući vizuelni identitet. Njihova muzika je fuzija UK techna i industriala, dok s vremena na vreme eksperimentišu sa dub technom. Osciliraju oko “sredine“ ambiciozno istražujući ekstreme. Pored DJ-inga, Oscillate duo bavi se i produkcijom. Cwitch je u tandemu sa Cherry Mindom izdavao muziku za “Pata Pata Recordings” i “Robotica Records”, dok Timmy-jev produkcijski portfolio sadrži izdanja koja se mogu naći na “District9 Recordings” etiketi i srpskom “Tauten” lejblu.

Ograničen kontingent ulaznica nalazi se u prodaji širom Tickets i Gigstix mreža, po promotivnoj ceni od 790 dinara za parter i 1.290 dinara za VIP platformu.

Facebook Event