Nikola Mihailović i Lawrence Klein 8. marta u klubu DOT

217
Nikola Mihailović Lawrence Klein 8. mart DOT

Mladom predstavniku domaće elektronske scene, Nikoli Mihailoviću pridružiće se u petak 8. marta u klubu DOT, gost iz Šibenika, Lawrence Klein, jedan od najtalentovanijih i najzanimljivijih DJ-eva svoje generacije.

Lawrence Klein, hrvatski DJ i promoter, u stalnoj je potrazi za krajnostima između kojih beskompromisno gradi svoj jedinstveni stil. Neopterećen muzičkim žanrovima, lako se prilagođava prostoru i publici, pritom uspevajući da zadrži svoj prepoznatljiv zvuk. Njegovi setovi satkani su od niza intrigantnih, melodičnih minijatura, dok svoj zvuk opisuje kao mračan i tajanstven, a u isto vreme progresivan, nežan i melodičan.

8. mart Nikola Mihailović Lawrence Klein DOT
Nikola Mihailović & Lawrence Klein @ DOT | Photo: DOT

Nakon što ga je Burn Residency uvrstio među 15 najboljih svetskih DJ-eva, usledili su brojni nastupi u Hrvatskoj i inostranstvu. U Istanbulu ga je snimao Be-At.TV, a na Ibizi je nastupao u sklopu International Music Summita i gostovao je u Space Warehouseu za Ibiza Sonica radio.

Prošle godine je Lawrence je kao DJ i promoter svoje organzacije RatCat osvojio čak pet Ambasador nagrada. Našao se u selekciji tri najbolja hrvatska DJ-a, a njegovo veče Opposite proglašeno je najboljom novom klupskom večeri u Hrvatskoj. RatCat je dobio nagradu za kolektiv godine i udruženje godine, a njihov letnji projekat The Cave proglašen je hrvatskim konceptom godine. Bavi se produkcijom, a od nedavno radi i kao A&R za lejbl “Simulation Records”.

Nikola Mihailović je DJ karijeru započeo 2014. godine, a njegovi setovi su specifična fuzija house, progressive i techno pravca, umiksanih sa mnoštvom dodatnih elemenata. Osnivač je projekta Somewhere In The Neighbourhood, čiji je cilj promocija neafirmisanih DJ-eva. Miks pult je delio sa poznatim imenima svetske elektronske scene poput Stephan Bodzina, Solomuna, Dixona, Amea, Matadora, Hito, Rub A Duba, Aril Brikhe i drugih. Nastupao je na EXIT Festivalu, Lovefestu i mnogim drugim domaćim i regionalnim festivalima, a dobitnik je nagrade Burn Residency 2016 Mix – Off.

Nikolin prvi EP “Sense Of Dream” koje se sastoji od dve progressive house trake, objavljen je prošle godine za izdavačku kuću “Balkan Connection”. Nakon ovog izdanja koje je pokupilo dosta pozitivnih kritika, i dobilo podršku svetskih zvezda poput Hernan Cattanea, Adriatiquea, Nick Warrena, Cid Inca, Khena, uskoro možemo očekivati još nove Nikoline produkcije.

Ulaz je besplatan za devojke, dok će za momke cena ulaznice iznositi 500 dinara.

Facebook Event

Photos: DOT