Ellen Allien u Barutani 25. maja

93
Ellen Allien

Heroina berlinske techno scene, Ellen Allien, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće, nastupiće u subotu 25. maja u Barutani, u okviru turneje “Alientronic Album Tour“.

Ellen Allien još od detinjstva gaji ljubav prema muzici. Pre nego što je počela da sakuplja ploče, svirala je orgulje i saksofon. Sa nepunih 20 godina odlazi u London, gde otkriva elektronski zvuk. Početkom 90ih godina, vraća se u rodni grad i pridružuje se stvaranju techno scene Berlina kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju “Braincandy”, a vodila je i istoimenu izdavačku kuću, da bi 99te godine osnovala čuveni imprint “BPitch Control”, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techno-a i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Kao osoba koja trendove ne prepoznaje već ih kreira, Ellen Alien je tokom poslednje dve ipo decenije pomogla u oblikovanju globalne scene kakvu poznajemo. Ova inovativna veteranka i dan danas probija granice žanra oštrim i zavodljivim pristupom zvuku. Njena muzika bi se mogla okarakterisati kao kombinacija moćnog, mehaničkog i plesnog techno zvuka, začinjenog s electro i IDM elementima.

Ellen Allien Barutana

Rezident je u klubovima Nitsa u Barseloni i DC10 na Ibici, a čest je gost za DJ pultom kluba Mondo u Madridu. Poznata je po svojim “We Are Not Alone” žurkama koje organizuje u rodnom Berlinu, kao i u gradovima širom sveta.

Početkom ove godine Ellen Allien pokrenula je novi lejbl “UFO Inc”, dok će par dana pre dolaska u Beograd objaviti svoj osmi solo album koji nosi naziv “Allientronic“. Album je snimljen krajem 2018. godine u Berlinu, i nastavlja njen izvanredni tempo produkcije, prateći album “Nost“ iz 2017. godine. Na albumu se prepliću razni žanrovi, od techno-a, preko electro-a, pa sve do ambijentalnog zvuka, a prvi singl koji najavljuje novi materijal je “Stimulation“.

Ograničen broj ulaznica po promo ceni od 790 dinara za parter i 1.190 dinara za VIP platformu je u prodaji širom Ticket Vision i Gigs Tix prodajnih mreža.

Facebook Event

Featured Photo: Vitali Gelwich