Bandcamp širi poslovanje na proizvodnju Vinyla

Bandcamp vinyl ploče

Bandcamp ulazi na tržište vinyla tako što je pokrenuo servis koji artistima olakšava da izdaju svoju muziku na ploči.

Servis će raditi na sličnom modelu kao „Kickstarter“ i „Indiegogo“, a artistima pruža mogućnost da pokrenu kampanju kako bi sakupili dovoljno novca i izdali svoju muziku na vinylu i čim se dostigne određeni minimum Bandcamp šalje nalog za presovanje i slanje kupcima.

Novom uslugom eliminišemo rizike, jer korisnici narudžbinom finansiraju presovanje vinyla, a ne artist ili label.“ – izjavili su iz Bandcampa

Bandcamp ploče vinyl

Takođe su izjavili da će artist imati totalnu kontrolu nad dizajnom i cenama, a kompanija neće postajati vlasnik dela. Za partnera su izabrali iskusnu kompaniju koja se već 60 godina bavi izradom vinyla.

Bandamp nije izmislio ovakav model izrade vinyla, Qrates već posluje na sličan način, a kako nezavisni muzičari već prodaju svoju muziku u digitalnom obliku preko ove platforme oni imaju velike šance da se za kratko vreme pozicioniraju na vodeću poziciju i u analognom svetu.

Servis će biti dostupan kasnije ove godine, a ovo je možda i logičan potez nakon otvaranja Bandcamp prodavnice u Oaklandu početkom 2019. godine, o čemu možete pročitati klikom ovde.

Photos: Bandcamp

Prethodni tekstPogledajte „The Road to Jack Back“ dokumentarac
Sledeći tekstGusGus majstori plesne elektronike uživo u Barutani