Južnoafrički duo Black Motion nastupiće uz Blond:ish krajem maja u Barutani

260
Blondish Black Motion Barutana

Vivie Ann Bakos, producentkinji i DJ-u, poznatijoj pod pseudonimom Blond:ish, u petak 31. maja na bini urbanog letnjeg kluba – Barutane, pridružiće se južnoafrički dvojac Black Motion.

Black Motion su poznati po svojoj sirovoj umetničkoj strani, energiji, hipnotišućem performansu i njihovim zaštitnim znakom – fuzijom perkusija, kwaito-a i house-a. Na sceni koriste vokaliste i klavijaturiste kao podršku njihovom DJ i perkusionističnom nastupu.

Sastav Black Motion oformljen je pre skoro jedne decenije, kada su Robert Mahosana (DJ Murda) i perkusionista Thabo “Smol” Mabogwane odlučili da se upuste u saradnju. Njihovo partnerstvo je za kratko vreme postalo vrlo uspešno, a muzika koju su stvarali osvojila je radijske emisije i postala sastavni deo lokalnih kompilacija.

Proboj na muzičko tržište načinili su hitom “Banane Mavoko” koji su uradili sa pokojnim Jah Rich-om. Sarađivali su sa imenima kao što su: DJ Oskido, DJ Mthi, QT i vokalista Bantu Soul. Pažnju svetske publike privukli su izdanjima za izdavačke kuće “Tribe” i “Nulu”.

Debi album “Talking to the Drums” objavili su za “Kalawa Jazmee” i “Universal Records” 2011. godine. Naredne godine usledio je album “Aquarian Drums”, a 2014. i treći album “Fortune Teller”. Njihov četvrti album “Ya Badimo” iz 2016. osvojio je dva “SAMA” (South African Music Awards) priznanja za najbolji duo/grupu i najbolji dance album.

Facebook Event