Pogledajte junski program u Barutani

165
Barutana 2019 nagradna igra

Dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa i veteran progresiv zvuka Hernan Cattaneo, vraća se u Barutanu u petak 7. juna, zajedno sa svojim dugogodišnjim kolegom i prijateljem Nick Warren-om, koji je sredinom devedesetih postao jedan od superstar DJ-eva i stekao reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike. Hernan je tokom karijere od preko tri decenije objavio 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa. Osnivač je “Sudbeat” izdavačke kuće i svetski poznate radijske emisije “Resident”. Nick je deo projekta Way Out West, a remiksovanje pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstilo je njegovu poziciju multitalentovanog producenta vrhunske plesne muzike. Ovom već tradicionalnom junskom back2back nastupu u Beogradu pridružiće se mladi italijanski DJ Graziano Raffa, dok je za domaću podršku zadužen Bokee.

Hernan Cattaneo
Hernan Cattaneo

U subotu 8. juna održava se prva “Blender All Stars” žurka, na kojoj će nastupiti čovek koji je ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni, Andrew Meller, jedan od naših najboljih producenata, čija su se izdanja našla među prvim mestima Beatport-ove liste najuspešnijih numera prošle godine. Za pultom će mu se pridružiti rezident “Beat” organizacije M.U.T.O.R, mladi predstavnik domaće elektronske scene Nikola Mihailović, kao i popularan techno dvojac Luka Concrete i Bojan Vukmirović, članovi beogradskog kolektiva Concrete DJz.

Petak 14. jun rezervisan je za koncert humorističnog rep sastava Kruševac Geto. Kroz svoje pesme, ovaj dvojac opisuje svakodnevne događaje na vrlo kreativan i zanimljiv način. Zadobili su veliku popularnost zahvaljujući skečevima kroz koje obrađuju razne životne situacije, te će njihov prvi nastup u Beogradu biti kombinacija koncerta i stand up-a.

Drugo izdanje “Blender All Stars” žurke zakazano je za subotu 15. jun, u okviru kojeg će nastupiti jedan od lokalnih muzičkih talenata u usponu, Ilija Đoković, koji se našao na prvoj poziciji Beatport Techno Top 10 liste najboljih izdanja, sa svojom trakom “Atom”, beogradski producenti i DJ-evi Mihajlo i Alexandar Ivković i underground techno dvojac Paragon.

U petak 21. juna posetioce Barutane očekuje rep i rnb spektakl uz DJ kolektiv Vatra, koji čine byp_, 50Grass, Fake Casual i Inspektor, koji će zapaliti binu uz specijalne goste.

Brazilska tehno diva ANNA nastupiće u subotu 22. juna, okviru promo žurke banjalučkog Fresh Wave Festivala, zajedno sa rezidentima ovog festivala, Nebs Jack-om i Joma Majom, a podršku će im pružiti Roxa.

U petak 28. juna prvi put u Beogradu nastupiće pioniri post-dabstepa, Mount Kimbie, uticajan dvojac iz Londona, sastav koji je drastično promenio elektronsku muziku i direktno je odgovoran za novi talas dubstepa krajem dvehiljaditih, koji je posle toga doživeo i prodor u pop kulturu. Njihov poslednji album “Love What Survives” uvršten je među najbolja izdanja 2017. godine, a sa njega se posebno izdvojila pesma “Blue Train Lines”.

Mount Kimbie

Poslednja subota juna meseca posvećena je tech house zvuku i popularnom party serijalu “Happy People Serious Fun”, u okviru kojeg će nastupiti specijalni gost – pionir britanske house scene i kum tech house zvuka, kako ga mnogi nazivaju, Eddie Evil Richards. Te večeri pridružiće mu se i Adam Collins, producent i DJ iz Njujorka, kao i predstavnici jedne od pionirskih domaćih DJ organizacija “Happy People”: Lale, Petar Cvetković i Marko Vuković u specijalnom trostrukom back2back setu i Lukavi.

Regularne i VIP ulaznice su u prodaji širom Ticketvision i Gigs Tix prodajnih mreža.
Za nove informacije o narednim događajima u Barutani, pratite ovde.