“Blender All Stars” № 3 ove subote u Barutani

200

U subotu, 20. jula, posetioce Barutane očekuje treće izdanje “Blender All Stars” žurke, na kojoj će se za dobru zabavu pobrinuti Marko Milosavljević, strastveni kolekcionar ploča i veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina, Peter Portman, najmlađi domaći predstavnik na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi i Coeus koji je postao jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni.

Ulaz na žurku je besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena ulaznice 500 dinara.

Marko Milosavljević miljenik je domaće publike i jedan je od najaktivnijih DJ-eva. On konstantno eksperimentiše i istražuje nove forme alternativne muzike, a u karijeri dugoj preko 15 godina, nastupao je na najvećim festivalima i u klubovima širom Srbije i regiona, kao i u Evropi i Kanadi. Bio je menadžer prve domaće techno etikete “Recon Warriors”, kao i pod-etiketa “Recon Light” i “Traffica”, koje broje više od 50 izdanja. Produkcijski debi imao je na kompilaciji radija B92 “Belgrade Coffee Shop” 2006. godine, a kasnije i na holandskim izdavačkim kućama “Luxaflex” i “Shadowfax”, kao i na etiketi “Jesus Loved You”.

Marko Milosavljević
Marko Milosavljević

Peter Portman je pobednik Burn Residency takmičenja 2016. godine. Na Ibici je utvrdio muzičke veštine i znanje, uz neke od najpoznatijih producenata i DJ-eva na ovoj planeti. Na tim krilima i dalje napreduje i trudi se da pokaže najoriginalnije ideje koje provlači kada stane za DJ pult. Stvorivši fuziju energije i emocije, Portman u svojim smelim setovima uvek iznenađuje publiku na plesnom podijumu, zahvaljujući pažljivom odabiru house i techno muzike, koja objedinjuje svetsku kulturu kroz nezaboravni zvuk i melodiju. Njegova najzapaženija izdanja za “Patent Skillz”, “Parabola” i “Neptun City” podržana su od strane UMEK-a, Wax Worx-a, Sam Paganini-ja, John Belk-a. Jedan od njegovih uspeha je i pobeda na regionalnom MTV Adria DJ takmičenju.

Peter Portman
Peter Portman

Iza imena Coeus, krije se DJ i producent Nemanja Petković. Postao je jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni, a njegove stvari redovno vrte velikani poput Tale of Us, Adriatique i Oliver Koletzki, dok mu trake izdaju poznati lejblovi poput “MoBlack Records”, “Afterlife”, “Mimesis” i “Sweet Musique”. Izdanjima kao što su: “Elysian”, “Eden” i “Forgotten Love” privukao je puno pažnje. Njegovi prvi muzički koraci vezani su za sviranje klavira. Kada je počeo da se bavi produkcijom i DJ-ingom fokusirao se uglavnom na house muziku, a nakon nekog vremena se okrenuo i prema deep i melodic techno-u. Nemanjini setovi variraju od afro zvuka do elektronike i diska i bez izuzetka teraju publiku na ples. Coeus je puštao sa imenima svetske scene, kao što su: Sasha, Black Coffee, Theo Kottis i mnogi drugi.

Coeus
Coeus

Facebook Event

Photos: Blender Press