Završilo se najuspešnije izdanje Sonus festivala do sad!

Više od 12 hiljada posetilaca iz 65 zemalja sveta plesalo je 5 dana i 5 noći uz više od 70 izvođača u klubovima na ostrvu Pag

248
Sonus festival 2019

U petak, 23. avgusta, sa već tradicionalnim afterpartyjem, završio se Sonus festival. Više od 12 hiljada posetilaca iz čak 65 zemalja sveta plesalo je na 7. izdanju ovog svetski poznatog festivala koji se svake godine održava u klubovima na ostrvu Pag, a ove godine je trajao od 18. do 23. avgusta.

Festival je ove godine privukao više posetilaca nego prethodnih godina što je organizatore potaknulo da gostima ponudi i dodatna dva događaja dva dana pre početka samog festivala, kao i da uvrsti dodatni klub u lokaciju održavanja festivala – Noa Beach klub.

Solomun Sonus festival 2019
Photo: Marko Obradovic Edge

Iako je većina posetilaca došla na Pag zbog festivala iz Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije, Holandije, sve je veći broj gostiju iz Australije, SAD, ali i dalekih destinacija kao što su Ujedinjeni Emirati, Brazil, Južna Koreja, Tajland, Egipat, Japan i ostali koji su uvrstali Sonus festival na svoju party mapu.

Amelie Lens Sonus festival 2019
Photo: Tyler Allix

Ove godine Sonus je ugostio više od 70 izvođača od kojih je većinu činila sam krem svetske scene elektronske scene kao što su Sven Väth, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Solomun, Marco Carola, Boris Brejcha, Derrick May, Joseph Capriati, Pan-Pot, Loco Dice, Seth Troxler, I Hate Models, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Dax J, Black Coffee kao i imena regionalne i domaće scene koja organizatori Sonusa posebno podržavaju – Dejan Milićević, Marko Nastić, Petar Dunov, Valentino Kazyani, Ian F, Josip Bajić aka Bronski, Marin Biočić i Mate Čeko. Iako su neki zbog bolesti morali otkazati nastup, program je tekao u savršenom redu i rasporedu.

Dejan Milićević Sonus festival 2019
Photo: Marko Obradovic Edge

Sonus festival je svojim impozantnim programom, posebnom atmosferom i atraktivnom lokacijom, 3 godine zaredom, prema izboru publike osvojio nagradu “Ambasador” za najbolji hrvatski festival elektronske muzike, ali i 3 godine zaredom bio uvršten u najbolji festival elektronske muzike u svetu za mesec avgust, prema časopisu Resident Advisor.

Za više informacija, pratite Sonus festival i ostale događaje organizatora na regionalnim kanalima društvenih mreža Facebook i Instagram.

Featured Photo: Marko Obradovic Edge