Tradicionalan nastup Hernan Cattaneo-a i Nick Warren-a, sledeće sezone u Beogradu

232
Cattaneo Warren maj 2020 Beograd

Tradicionalan beogradski back2back nastup superstarova progressive scene i dugogodišnjih kolega i prijatelja – Hernan Cattaneo-a i Nick Warren-a, zakazan je za petak 29. maj 2020. godine.

Ograničen kontingent ulaznica u prodaji je putem Cooltix online platforme, po promo ceni od 890 dinara za parter i 1.290 dinara za VIP terasu.

Hernan Cattaneo, argentinski progressive izvođač i dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa je jedan od vodećih underground umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu. On je jedan od retkih koje ne treba posebno predstavljati, njega obožavaoci širom sveta zovu El Maestro. Kumovao je underground house sceni i postao njena srž. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno muzike.

Za više od tri decenije karijere izdao je 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa. Njegova prva rezidentura u Buenos Ajresu u klubu Clubland i prijateljstva sa velikanima elektronske muzike, kao što su Paul Oakenfold, John Digweed i Sasha, usmerili su ga na pravi put ka svetskoj slavi.

Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se 1998. godine kada je Hernan upoznao Paul Oakenfold-a u Buenos Ajresu. Oakenfold je u to vreme bio najpoznatiji DJ na svetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao, pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom sveta. Ta odluka promenila je njegov život zauvek.

Samo nekoliko godina nakon početka karijere, Hernan je postao prvi južnoamerički rezident globalnog brenda “Cream”, dobio je rezidenture u klubovima Cream na Ibici i Liverpulu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i Ibici. Takođe, bio je među najboljih 100 DJ-eva 10 godina za redom na DJ Mag-ovoj Top 100 listi.

Hernan Cattaneo
Hernan Cattaneo

Nakon što je dokazao svoje umeće u svakom mogućem gradu, Hernan-ovi legendarni All Night setovi su pokorili svaki deo svetske scene. Od Warung-a u Brazilu, Yellow-a u Tokiju, Avalon-a u Los Anđelesu, do Stereo Montreal-a, Burning Man-a i Ministry of Sound-a u Londonu. Skoro da ne postoji klub, festival ili podijum za igru, na čitavoj planeti, kojeg Hernan nije poslao na maestralno muzičko putovanje o kome se priča dugo nakon poslednjeg bita.

Osnivač je “Sudbeat” izdavačke kuće i svetski poznate radijske emisije “Resident”, koje imaju za cilj da pored nove muzike renomiranih producenata svetu predstave i mlade talente. I dok njegova karijera nastavlja uzlaznom putanjom, možda je ipak njegova najveća strast ta da omogući drugima da uživaju u najboljoj house muzici i oblikuje budućnost te muzike za neke nove generacije.

Nick Warren, jedan od veterana elektronske scene, postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao je na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. Nick se 80-ih godina preselio u Bristol i do ranih 90-ih postao je jedan od glavnih gradskih DJ-eva. U to vreme, vrteo je eklektičnu paletu žanrova, od dub-a i hip-hop-a, do house-a, koji je postao njegov omiljeni stil muzike. Kada su kolege iz Bristola, sastav Massive Attack krenuli na turneju po Americi, pozvali su Nick-a da im bude oficijalni DJ tokom turneje, što svedoči o njegovim DJ veštinama za gramofonima, kao i njegovoj tadašnjoj reputaciji. Nakon toga, Warren je započeo svoju neverovatno uspešnu rezidenturu u klubu Cream u Liverpulu.

Narednih godina Nick je uživao u velikom uspehu. Kroz kombinaciju odličnih mikseva za Mixmag, DMC, i veoma uspešan Global Underground serijal, i izdavanjem niza klupskih hit singlova, dostigao je sam vrh elektronske i house scene. Nastavio je da izdaje albume, singlove i remikse sa svojim partnerom iz “Way Out West” projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike.

nick warren
Nick Warren

Nick Warren je jednostavno rečeno ambasador elektronske muzike. Iza sebe ima osam albuma izdatih za “Global Undergorund” uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće “Renaissance” i “The Balance Series”. Cela njegova diskografija i popularni “The Soundgarden” miksevi čine ga jednim od prvih superstar DJ-eva na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Warren-ova muzička širina i raznolikost čine da svaki njegov performans predstavlja jedinstveno iskustvo slušanja, a njegov specifičan pristup muzici omogućio mu je da se poveže sa klaberima na globalnom nivou.

U kasnim 2000-im okrenuo se poslovnoj strani muzičke industrije. Sada, kao posrednik za nove talente, bristolske izdavačke kuće “Hope Recordings”, Nick provodi vreme tragajući za novim zvezdama, koje će razvijati i promovisati. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla “The Soundgarden”, u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike. Sa naletom novih izdanja, “Soundgarden Live” žurki, i jako iščekivanom “Way Out West Live” turnejom 2018. godine, Warren nema nameru da uspori.

Facebook Event