Charlotte de Witte 30. decembra na Central Dance Eventu

171
Charlotte de Witte Central Dance Event 2020 Hangar Belgrade

Najhvaljenija belgijska techno DJ zvezda, Charlotte de Witte, nastupiće u ponedeljak 30. decembra u Hangaru u Luci Beograd, na trećoj večeri sedmog izdanja Central Dance Event festivala.

Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica za 30. decembar je u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 990 dinara za parter i 1.490 dinara za VIP zonu. U prodaji su takođe, kompleti za ceo Central Dance Event festival, po ceni od 2.790 dinara za parter i 3.790 dinara za VIP.

CDE 2020 Charlotte De Witte Hangar BeogradIako je tek u dvadesetim godinama života, Charlotte iza sebe ima pozamašno muzičko iskustvo. Odrastajući u Belgiji, zemlji bogatoj istorijom elektronske muzike, Charlotte je otkrila elektro i techno u svojim tinejdžerskim godinama i ubrzo je bila očarana hipnotišućim zvucima iz klubova u okolini Genta. Svoju karijeru započela je radeći na jednoj radijskoj stanici, a nedugo zatim učestvovala je na takmičenju koje joj je obezbedilo nastup na festivalu Tomorrowland. Tada je imala samo 17 godina, a njeni agresivni techno setovi privukli pažnju najvećih belgijskih promotera.

Upoznala sam techno zahvaljujući Len Fakiju i njegovom ‘Stranger to stability’ remiksu za Dustin Zahn-a. Kada sam ga prvi put čula samo sam promislila – kakva je ovo muzika… ovo je tako neverovatno dobro!“ – govori Charlotte o svojim počecima.

Pre nego što je osvojila srca publike i velikih klubova i festivala, pod svojim imenom, muzička andergraund scena ju je poznavala pod alijasom Raving George, sa kojim je takođe imala puno uspeha. Njen singl “You’re Mine”, izdat 2015. godine za “Spinnin’ Records”, broji na YouTube-u impresivnih skoro 25 miliona pregleda.

Charlotte de Witte za kratko vreme postala jedno od najinteresantijih imena današnje DJ scene koja nastupa pred desetinama hiljada ljudi na najvećim festivalskim binama, kao što su Tomorrowland, I Love Techno, Awakenings, Oasis, Sonar, ADE, kao i u udarnim terminima širom klubova na Ibici, u Amsterdamu, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj, Severnoj i Južnoj Americi, Aziji, Australiji,…

Kako se u umetničkom pravcu udaljila od elektro ka agresivnom techno zvuku koji je postao njen zaštitni znak, osim nizanja nastupa na sve značajnijim festivalima, usledila su i priznanja od svetski poznatih DJ-eva poput Adam Beyer-a.

Njene zarazne i impresivne produkcije pokazuju ozbiljan talenat, a našle su mesto na poznatim izdavačkim kućama poput “Drumcode”, “Novamute”, “Mary Go Wild”, “Turbo Recordings”, “Sleaze Records”. Njena dosadašnja biografija već je dugačka: pojavljivanje na Essential Mix serijalu na BBC Radio 1, nastup na Boiler Room žurci, naslovnica DJ Mag-a i kontinuirana podrška uticajnih medija poput Resident Advisor, MixMag i XLR8R.

Prvo izdanje za sopstveni lejbl, “KNTXT”, Charlotte je objavila 27. septembra. U pitanju je EP “Liquid Slow” koji predstavlja kolaboraciju sa techno velikanom Chris Liebing-om, koji će nastupiti u petak 28. decembra na otvaranju Central Dance Event-a, u saradnji sa Apgrade-om. Ideja za zajednički projekat rodila se na prošlogodišnjem izdanju Awakenings festivala.

Charlotte je prošle godine razvila KNTXT kao koncept i serijal žurki koji putuje svetom, a imala je čak i svoj KNTXT stejdž na Tommorowland festivalu. Liebing je bio jedan od glavnih izvođača na njenim žurkama, a takođe će joj se pridružiti na predstojećim KNTXT događajima na ovogodišnjem izdanju Amsterdam Dance Event-a kao i na žurci koja će se održati u Sportpaleis-u u Antverpenu.

Charlotte De Witte se svakog vikenda širom sveta predstavlja svojim eksplozivnim setovima mračnog i beskompromisnog, agresivnog techno-a.

Mračna muzika ima više emocija. Kada puštam muziku trudim se da se povežem sa publikom i ispričam im priču muzikom. Naravno, želim da se dobro provedu, oslobode i uživaju, ali istovremeno i da dugo nakon mog seta sećaju moje muzike.” – izjavila je Charlotte.

Facebook Event