Izlazi “AVICII Invector”, dobrotvorna video igra

232
AVICII Invector

Nova video igra koja slavi život i delo Avicii-ja biće predstavljena na više platformi za igranje ove zime.

U igri pod nazivom “AVICII Invector“, igrači kreću na međugalaktičko putovanje, pokušavajući da pogode note dok se kreću kroz različite pejzaže. Doći će sa solo i multiplaier opcijama, a igračima će biti dodeljen izbor tri stepena težine.

Pokojni DJ i producent je radio sa programerom igara “Hello There Games” na početnoj verziji igre koja je dostupna za PS4 još 2017. Nova verzija igre “AVICII Invector” učiniće je dostupnom i na Xbox One, Nintendo Switch i PC platformama.

25 Avicii-jevih pesama biće deo igre, uključujući hitove “Levels”, “Without You” i “Lay Me Down”.

25% zarade od prodaje igre otići će Fondaciji Tim Bergling, dobrotvornoj organizaciji koju su u njegovu čast osnovali njegovi roditelji sa ciljem da podrži one koji se bave mentalnim zdravljem i prevencijom samoubistava.

“‘AVICII Invector’ slavi Avicii-jev život i muziku ubacujući igrače u pulsirajuće ritmove, evokativne tekstove i lepe melodije koje je stvorio. Bio je neverovatan talenat i kao zagovornik mentalnog zdravlja, nadam se i verujem da će ovaj projekat pomoći svetu u kome živimo.” – kaže Leo Zullo, generalni direktor Wired Productionsa

Trailer pogledajte ispod, a više o samoj igri možete saznati na ovom linku.