Carl Cox i ove godine pokorio alternativnu DJ Mag Top 100 DJs anketu

238
Alternative Top 100 DJs Beatport DJ Mag

Carl Cox je drugu godinu zaredom zauzeo prvo mesto u alternativnoj Top 100 DJ anketi.

Pokrenuta 2018. godine u saradnji sa Beatport-om, alternativna lista Top 100 DJ-eva nastala je kombinovanjem podataka iz DJ Magovog Top 100 glasanja sa podacima prodaje techno i house traka iz najveće svetske online prodavnice elektronske muzike. Rezultat je, kao što smo videli prošle godine, potpuno drugačiji – sa samo nekoliko izvođača koji su ušli u Top 100.

Carl Cox King

Nisam stao od 1988. Možete li zamisliti da sam beležio na mapi svaki nastup? Mapa bi bila kompletno iscrtana. Imam 57 godina, za tri godine imaću 60, ali ne osećam se tako – starost je samo broj, a i dalje radim ono što radim u skladu sa svojim mogućnostima.” – kaže Carl Cox

Osim Coxa, dvojac iz Mančestera, Solardo je takođe zadržao svoju prošlogodišnju 11. poziciju, kao i Kölsch 20. Len Faki je npr. najviše napredovao i to za 49 mesta, a sada je na 46. Ne iznenađuje ni činjenica, s obzirom na to da je anketa još uvek u razvoju, da ove godine imamo i 27 novih imena na listi – James Zabiela, Deborah De Luca, Guy J, Purple Disco Machine, Michael Bibi, La Fleur, Rebekah, Helena Hauff, Fatima Hajji, DVS1 i Perc.

Ono što je jasno je sklonost ka techno žanru, s obzirom da su mnogi DJ-evi iz tech house i house žanra ispali sa liste. To se može videti i u Beatportovim izveštajima, jer je techno već godinama najprodavaniji, a brendovi kao što su Drumcode, Awakenings, Time Warp i Resistance su svakako to pomogli.

Ispod pogledajte ko je još među 10 najboljih, a kompletna lista je na ovom linku.

01. Carl Cox
02. Adam Beyer
03. Claptone
04. Nina Kraviz
05. Fisher
06. Richie Hawtin
07. Charlotte de Witte
08. Peggy Gou
09. Boris Brejcha
10. Marco Carola