Kiasmos prvi put u Beogradu!

458
Kiasmos photo by Sigga Ella

Sa velikim zadovoljstvom Apgrade najavljuje muzički događaj kojim, uz nastup Chrisa Liebinga 28. decembra u okviru CDE, zatvara izuzetnu sezonu 2019. U pitanju je gostovanje islandskog projekta Kiasmos koji je već nekoliko godina jedno od najinovativnijih novih imena na elektronskoj sceni.

Domaću DJ podršku pružiće Bokee i Coeus, a ulaznice su već u prodaji po prvoj ceni od 800 RSD na blagajnama i onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs.

Kiasmos Bokee Coeus Apgrade

Duet Kiasmos čine Olafur Arnalds, kompozitor ovenčan BAFTA nagradom, i DJ Janus Rasmussen čiji zajednički muzički izraz predstavlja spoj akustičnih instrumenata kao što su koncertni klavir, bubnjevi i gudački kvartet sa jedne strane, i elektronskih paterna, glitch uzoraka i hipno ritmova kreiranih na vintage sintisajzerima, ritama mašinama i tape delay uređajima.

Poznati su kao omiljeni izvođači većeg dela moderne scene, u rasponu od Bonobo do Tale Of Us, koji su i remiksovali njihove originalne radove. Njihov zaštitni znak je melodijska osećajnost spojena sa klupskim ritmovima, nešto što je pokrenulo čitav talas sličnih ili srodnih projekata na sceni, i obezbedilo im vrlo šaroliku publiku, od fanova minimal tehna do zahtevnijih koji dolaze iz voda nove eksperimentalne muzike. Kiasmos su danas ne samo predvodnici novog trenda već i headlineri prestižnih muzičkih događaja širom planete, od Sonara do Reworks.

Kiasmos photo by Héðinn Eiríksson
Photo: Héðinn Eiríksson

Zanimljivo je i da će u svega mesec dana beogradska publika moći da vidi i Olafura Arnaldsa na koncertu u Sava Centru 20.11 sa njegovim samostalnim repertoarom, a zatim i Kiasmos u DJ izdanju, 14.12. na događaju u Hangaru Luke Beograd.

Apgrade photo by Benny - Take A Moment
Photo: Benny – Take A Moment

U prethodnim sezonama, Apgrade je ugostio imena globalne elektronske scene kao što su Tale of Us, Laurent Garnier, Maceo Plex, Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Amelie Lens, Moodymann, Miss Kittin, Helena Hauff, Modeselektor, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, Vaal, DJ Tennis, Guy Gerber i mnogi drugi.

Facebook Event

Za vesti o novim gostovanjima, pratite Apgrade na Facebooku i Instagramu. Specijalne podkaste i intervjue nađite na Apgrade sajtu.

Featured Photo: Sigga Ella

Prethodni tekstEXIT pokreće Zelenu Я:Evoluciju od pošumljavanja Fruške gore!
Sledeći tekstUlaznice za EXIT 2.0 od petka u prodaji!