Jeff Mills ispisao 10 DJ zapovesti

470
Jeff Mills

Mnogi vide Jeff Millsa kao boga, a on je to pre nekoliko dana i potvrdio ispisujući 10 DJ zapovesti.

Podelivši svoje misli na netu, Mills je napisao: “Po mom mišljenju elektronska muzika, ako je poredimo sa ostalim muzičkim žanrovima, nije svakodnevna i dosadna kao što bi neki rekli. Takođe, priča da je to žanr koji ima svoj ustaljeni tok zbog prevelike zavisnosti od tehnologije ne pije vodu.

Postoje i umetnici od kojih sama industrija uči, postoji umetnička forma – kako vremenom postati artist. To nije neobično i ideja da se sve zna od samog početka je nerealna. Samo umetnici mogu da dizajniraju svoje karijere, a ne publika.

Svakom umetniku koji smatra da je većina kritika prema njegovom radu oštra i neopravdana, kažem sledeće – ‘Jedini način da dokažete suprotno je da poboljšate svoj rad’. Ako sebe nazivate muzičarem, pravite mnogo muzike. Ako si DJ, ovladajte umetnošću pravljenja muzike. Ako ne znate kako, gledajte i učite.

Mills je nastavio ovu diskusiju sa 10 “zapovesti” za koje misli da bi svi umetnici u elektronskoj muzici trebali imati na umu.

Među tim “zapovestima”, ikona Detroita ohrabrila je slobodno razmišljanje “Ponekad javnost može pogrešiti“. Takođe je odbacio ideju o DJ-ingu kao čisto tehničku veštinu – “Mixovanje muzike ne čini vas DJ-evima“.

Pročitajte celu listu ispod ili na njegovom Facebook postu.

Jeff Mills 10 DJ zapovesti

Jeff Mills 10 DJ zapovesti

Jeff Mills 10 DJ zapovesti