Recenzija: RanchaTek ”Future” EP [Orange Recordings]

778
RanchaTek by Accko photography

Vladimir Rančić kao RanchaTek je prošle godine prikupio pažnju mnogih klabera i DJ-eva, jer je njegovu muziku redovno vrtela techno legenda – Carl Cox.

Ovo kao da je dalje profilisalo Vladimira da nastavi sa bigroom i festivalskim technom koji uvek radi na dancefloor-u.

Zato je pripremio za amsterdamsku etiketu “Orange Recordings” koju vodi Steve Mulder 3 nove pesme koje su sveže izašle na Beatportu.

Pročitajte i RanchaTek Grotto intervju

U pitanju su “Future“, “Back In Time” i “Chaos Theory“. Ovaj EP već po svom nazivu poziva na retrofuturizam techno zvuka, a na prvo slušanje tako i zvuči.

Prva pesma na tapetu je “Future” i ona nam je najzanimljiva jer provlači breakbeat groove koji diže atmosferu do totalne ekstaze sa kratkom porukom “Attention”. Masan kick i bass nakon dropa raspršuje energiju tako da ako samo zažmurite vidite hiljade ljudi u nekom mračnom hangaru kako divlja.

“Back In Time” opisuje odlično vibe koji ova pesma pravi. Totalno podseća na techno 90ih sa energičnim stabovima i hrskavim clapovima koji uz acid momente hipnotiše masu da igra. Ova pesma je prava peaktime ubica.

Za kraj je tu “Chaos Theory” koja je laganija od prethodne dve pesme i više služi kao pesma da se premosti sa warmup-a ka peaktime-u jer se u njoj razvija progresija koji ima mračnije tonove.

Sve u svemu ovaj EP možemo lagano da vidimo ponovo u Cox-ovoj kolekciji, ali i mnogih drugih koji vole masivan techno zvuk sa osvrtom na svoje korene.

Featured Photo: Accko

Prethodni tekstEmotivna reakcija Fatboy Slima na remiks “Right Here Right Now” sa govorom Grete Tunberg
Sledeći tekstAril Brikha izdaje album nakon 10 godina!