Serato proslavlja 20. rođendan serijom dokumentaraca

239
Serato

Pre 20 godina, dva studenta informatičkih nauka sa Novog Zelanda stvorili su Serato, kompaniju koja je revolucionirala scenu digitalnog DJ-inga na globalnom nivou. Sve što im je bilo potrebno su upornost, drugačije razmišljanje i beskompromisan stav.

Serato slavi ovaj važan događaj dokumentarnom trilogijom i serijom ograničenog izdanja koja sadrži foto album i kontrolne vinyle.

Prvi od tri dokumentarca je već online i pokazuje Seratov brzi uspon.

U videu se pojavljuju, pored osnivača AJ Bertenshawa i Stephen Westa, i Roni Size, DJ Z-Trip, DJ Jazzy Jeff, Rich Medina, Mix Master Mike, DJ Spinna, A-Trak, DJ Jazzy Jay, Kayper, Kenny Dope, DJ Revolution, Grand Wizzard Theodore, Natasha Diggs, DJ Miss Milan, Just Dizle, DJ Shintaro, DJ Stef Nava i mnogi drugi.

Serato je promenio igru. Kompanija koja se niotkuda pojavila i odjednom zagospodarila celom industrijom.” – izjavio je DJ Z-Trip

Pored dokumentaraca, Serato takođe objavljuje set limitiranog izdanja, koji će obuhvatati: dva kontrolna vinyla sa NoiseMapom i foto album koji prati priču o Seratu od 1999. do 2019. godine.

Set se može nabaviti na Serato sajtu i putem odabranih prodavaca širom sveta. Pogledajte Unboxing video ispod.

Drugi deo dokumentarca izlazi u maju ove godine.