Bandcamp se odriče svog udela u prihodu od prodaje ovog petka

77
Bandcamp prihod covid 19

Bandcamp je najavio 24-časovnu kampanju za podršku umetnicima tokom Covid-19 pandemije.

Generalni direktor i suosnivač sajta Bandcamp, Ethan Diamond, najavio je da će se tokom jednog dana (ovog petka, 20. marta od ponoći do ponoći po pacifičkom vremenu) kompanija odreći svog udela u prihodu od prodaje. To će značiti da će vlasnici prava – umetnici, tekstopisci i muzičari – dobiti sav prihod od prodaje u periodu od 24 sata.

Najava je objavljena putem bloga 17. marta i predstavlja pokušaj kompanije da se pozabavi finansijskim uticajem pandemije na muzičare, pevače i muzičare.

Covid 19 Bandcamp prihod

Umetnici su pogođeni, jer su turneje i nastupi otkazani. Sa tako velikim obimom prihoda koji će u potpunosti nestati, pronalaženje načina za nastavak podrške umetnicima u narednim mesecima sada je hitan prioritet za sve koji se brinu za muziku i umetnike koji je stvaraju.” – izjavio je Diamond

Uticaj pandemije na muzičare, DJ-eve i druge izvođače već je ogroman, međutim Diamond je takođe skrenuo pažnju na mnoge druge uloge u muzičkoj industriji i oko nje, na koje trenutni događaji negativno utiču.

Pod uticajem su i mnogi drugi u muzičkoj industriji, uključujući vlasnike i osoblje izdavačkih kuća, menadžere, producente i osoblje na događajima, stručnjake za osvetljenje i zvuk, fotografe, barmene, obezbeđenje i još mnogo njih. Ohrabrujemo vas da pronađete načine kako da kontaktirate i podržite one koji su pogođeni u vašim lokalnim zajednicama.

Celu izjavu možete pročitati na ovom linku.

Photos: Bandcamp