Blender House Parties #6 – Progressive Garden

319
Blender House Parties Vol 6

Blender House Parties serijal onlajn strimova u svom šestom izdanju donosi nam praznični vikend specijal pod imenom Progressive Garden, u okviru kojeg će se u dvorišnom ambijentu 1. i 2. maja, od 18 do 22 časa, za DJ pultom smenjivati veteran beogradskog klabinga Popi Divine, mlađa ekipa lokalnih DJ-eva, Lukai i Igor D. iz Progresivne Suze i Sale Božić.

Popi Divine je prve korake napravio u burnim vremenima zapadnog Balkana devedesetih. Počeo je kao Pop DJ, tražeći svoj stil i lutajući elektronskom muzikom, da bi se na kraju pronašao u deep-u i progressive-u. Kako se globalni zvuk promenio, Popi je svom stilu dodao malo groove-a, electro-a i acid-a. Danas je njegova muzika otvorena i neograničena, ali u osnovi se može okarakterisati kao house. Popi takođe radi na live projektima sa članovima Wonder String Quartet-a, kao i sa beogradskim rock bendom FeI Rhi. Svoju diskografsku kuću “Industial records” osnovao je pre deset godina, zajedno sa partnerom B-Like-om. Pet godina kasnije, kotirao se kao finalista globalnog takmičenja Burn Residency na Ibici, kao predstavnik Srbije, dok 2016. godine započinje projekat Hot Tub sa talentovanim i mladim producentom Mark Antoine-om aka Manton-om.

Luka Ivanović Lukai svoj prvi kontakt sa elektronskom muzikom ostvario je kroz drum’n’bass, pod velikim uticajem britanske ekipe LTJ Bukem, Goldie, Big Bud. Tokom noći provedenih u klabingu, otkrio je moć techno-a i progressive zvuka, koji su imali snažan uticaj na formiranje njegovog muzičkog ukusa. Svoje mesto za pultom pronašao je 2012. godine, kada je počeo da organizuje Belgrade Lounge žurke. Dve klupske sezone kasnije, Lukai je počeo da ubrzava i dobija česte bukinge, gde je puštao pored svetskih imena kao što su: Henry Saiz, Guy J, Cid Inc, Nick Warren, Dmitry Molosh, Petar Dundov i drugi. Danas ga možete zateći na žurkama Progresivne Suze, kao i za pultovima klubova kao što su Barutana, DOT, Half, 25th Bar i KPTM.

Blender House Parties Vol 6 Popi Divine Lukai Igor D Sale Bozic

Igor D. je dobro poznat članovima Progresivne Suze, a na sceni je od 2008. godine. Veliki je ljubitelj progressive house-a. što se može čuti u njegovim setovima koji su ispunjeni emocijama i neprekidnim ritmom. U dosadašnjoj karijeri imao je priliku da pušta muziku sa izvođačima kao što su: Lehar, Magdalena, Max Demand, Guy J i Guy Mantzur, a bio je i deo EXIT Festivala, kao i Tuborg Green Spot događaja. Danas ga možete čuti na događajima u DOTu, KC Labu, Halfu i 25th Baru.

DJ Sale Božić iz Šapca, prešao je put od talentovanog takmičara u solfeđu, do DJ-a.
Njegovi afiniteti kreću se od funka i disco-a 70-ih i 80-ih, do modernog house-a, gde soulful predstavlja najveću ljubav. U njegovim setovima može se čuti širok dijapazon muzike i njenih pravaca, prožete kroz trenutni trend deep, deep tech i progressive varijacija, začinjeno disco, funk i latino motivima.

Pratite naše kanale na društvenim mrežama Facebook i Instagram i saznajte o novim aktivnostima i narednim epizodama Blender House Parties!

Budite odgovorni i ostanite kod kuće!
Facebook Event