Vučević: Mislim da nema mogućnosti za organizaciju Exita

188
EXIT Dance Arena 2019 review

U ovom trenutku ne vidim mogućnosti da bude organizovan EXIT, pogotovo zato što su granice zatvorene, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za Tanjug.

Odgovarajući na pitanje da li će ove godine biti održan EXIT, Vučević kaže da ta odluka još nije doneta, da će ovog meseca imati sastanak sa predstavnicima festivala i Vlade Srbije u vezi sa ovogodišnjim festivalom, ali da je trenutno njegovo mišljenje da ne postoje uslovi i mogućnosti da Exit bude održan ove godine.

Ne vidim kako bismo to mogli da organizujemo, posebno kad znamo da je Olimpijada otkazana, evropsko prvenstvo u fudbalu i druge velike manifestacije.” – kaže Vučević

EXIT vatromet

Navodi da razume želju osnivača, pogotovo što ove godine obeležavaju 20 godina festivala, ali da u ovom trenutku ne vidi kako bi on mogao da bude organizovan.

To ne znači da sam protiv Exita, naprotiv, ja sam pobornik Exita i treba takva manifestacija da se podrži, ali u ovom trenutku mislim da nema mogućnost da se tako nešto organizuje. Postavlja se pitanje ko će da vam dođe i kako će da vam dođu, ako su granice zatvorene.” – kaže Vučević

Naglašava da će to sigurno biti veliki udarac na ekonomiju grada, ali da pitanje ekonomije ne može biti stavljeno iznad pitanja zdravlja ljudi.

EXIT festival 2019 Dance Arena jutro dron

To će biti velik udarac direktno na budžet grada, ali ne mislim udarac na direktne prihode grada, najmanje će biti na njih, ali hoće na hotelijere, ugostitelje, taksiste, one koji iznajmljuju stanove, apartmane, trgovina se razvija u vreme Exita, svako zaradi neki dinar, to je klijentela koja troši. Tu jeste udarac na ekonomiju grada, ali ne možete to da stavite iznad pitanja zdravlja.” – kaže Vučević

S obzirom na to da će vanredno stanje najviše da se odrazi na hotelijerstvo i turizam, Vučević kaže da će Turistička organizacija morati da se više posveti domaćim turistima, a da se pronalaze modeli kako bi iole pomogli da u prvom periodu, nakon relaksiranja mera, pomognu funkcionisanje ove privredne grane.