Ibiza se otvara za turiste u julu?

Španski premijer se oglasio tokom vikenda

Ibiza palme avion

List Guardian je izvestio da je španski premijer Pedro Sánchez najavio da će početak turizma u zemlji početi početkom jula. U svom nedeljnom nacionalnom obraćanju Sánchez je rekao da je stopa širenja koronavirusa u Španiji sada 0,2%.

Od jula, Španija će se ponovo otvoriti za strani turizam. Strani turisti takođe mogu započeti planiranje odmora u našoj zemlji. Španiji je potreban turizam, a turizmu je potrebna sigurnost.

Španska vlada već nedeljama planira povratak u turizam. Španija je u vanrednom stanju od 14. marta, sa preko 28.000 slučajeva smrti od koronavirusa.

Kakav će uticaj ova vest imati na sezonu na ostrvu Ibiza tek treba da se vidi. Iako se određena mesta u najugroženijim gradovima polako otvaraju sa 30% kapaciteta, mere su još uvek na snazi i mora se održavati socijalna distanca. Noćni klubovi će možda morati da ograniče kapacitet na isti način kao što to trenutno čine pozorišta, koncerti i barovi. Noćni klubovi i festivali širom sveta već su otkazali sva dešavanja u maju i junu zbog pandemije, a letnja sezona na belom ostrvu je bila pred gašenjem.

IZVORAttack Magazine
Prethodni tekstVirtuelni festival održaće se u Minecraftu sledećeg meseca
Sledeći tekstOd 1. juna u Srbiji skupovi s najviše 1.000 ljudi