Barutana – vikend otvaranja 2020!

232
barutana-season-7-opening-weekend

Barutana, jedan od najpopularnijih letnjih klubova, koji je već dve decenije okupljalište ljubitelja elektronskog i alternativnog zvuka, ponovo otvara svoja vrata sledećeg vikenda.

Sedma sezona kultne Barutane počinje u petak 5. juna nastupima lokalnih di-džej heroja, kada će publiku na muzičko putovanje povesti: Marko Nastić, di-džej i producent koji je nedavno proslavio dve decenije uspešne karijere i jedan je od najaktivnijih domaćih di-džejeva u inostranstvu koji je nastupao sa mnogim zvezdama elektronske scene; Andrew Meller, producent koji osvaja svetske top liste, kao i bine velikih festivala poput UNTOLD-a i Amsterdam Dance Event-a i koji je zahvaljujući remiksu pesme Born Slippy, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice – Underworld, ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni; Vladimir Dragaš koji je u di-džejigu od davne ’95. godine primarno se fokusirajući na psychedelic trance pravac, da bi se tokom godina pronašao u minimal i techno zvuku, okrećući se groove-u i atmosferičnim elementima elektronike i Kid Kimi koji propagira poseban muzički spektar, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, a njegovi nastupi uvek su fuzija ambient-a, deep-a, dub-a, house-a i techno-a, dokazujući da di-džejing ne zna za granice.

Vikend otvaranja nastavlja se i sledeće večeri, te će u subotu 6. juna za muziku i dobru zabavu biti zaduženi: Marko Milosavljević, miljenik domaće publike i strastveni kolekcionar ploča, koji ima pozamašnu zbirku vinila koja ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja, od techno-a, house-a, disco-a, do soul-a, funk-a, boogie-ja; Ilija Djoković, jedan od lokalnih muzičkih talenata u usponu koji je pošle godine postao član Drumcode familije i nesumnjivo je jedan od najboljih techno producenata sa naših prostora, a našao se i na 7. mestu najprodavanijih izvođača na Beatport-u 2019. godine i mladi Coeus, momak kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, član je ugledne etikete Afterlife, dok njegovu muziku redovno vrte velikani kao što su Tale of UsAdriatique i Oliver Koletzki.

Ulaznice za vikend otvaranje kluba Barutana dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 500 dinara.