EXIT festival u doba korone | Grotto vlog/recenzija

557
EXIT festival Life Stream Grotto vlog recenzija

U nedelju, 06. septembra, smo se zaputili u Novi Sad, na Petrovaradinsku tvrđavu, kako bi prisustvovali potpuno drugačijem formatu ovogodišnjeg EXIT-a.

Poslednji dan smo odabrali iz dva razloga – prvo jer nam je muzički najviše prijao lineup, a drugi razlog je što smo za sve ostale dane bili zauzeti privatnim poslovima i obavezama.

U Novi Sad smo stigli baš brzo, a do ulaza na festival još brže, jer je festival bio ograničen na 500 gostiju po večeri, pa nigde nismo imali problema sa gužvom (nešto na šta nismo navikli kada je odlazak na EXIT u pitanju).

Organizatori su se potrudili da sve bude maksimalno ispoštovano sa zdravstvene strane – merenje temperature na ulazu, ulazak samo sa maskom, zone na festivalu podeljene u posebne odeljke gde može da bude maksimalno po 5 ljudi istovremeno, redari koji to kontrolišu, itd. Mi smo bili smešteni u “Love zoni” sa kolegom iz Onlyclubbing portala i imali smo super pogled ka bini, a opet ne toliko blizu da bi nam smetao jak zvuk.

Što se kretanja po festivalu tiče – mogli smo da budemo samo u svojoj zoni, dok ulazak u druge nije bio dozvoljen i sve je to rešeno posebnim narukvicama. Naravno bio je dozvoljen odlazak do toaleta, kojih je bilo i više nego što je potrebno, sve čisto i bez gužve. Takođe do šankova je moglo da se ode i da se kupi neko piće ili hrana (sendviči). Cene su bile skroz OK, kao i obično što budu.

Na festival smo ušli oko pola sata pre ponoći i uspeli da čujemo deo seta Marka Nastića, koji je baš lepo zagrejao pred virtuelni nastup Black Coffee-ja.

Black Coffee je od stranih izvođača te večeri po našem mišljenju imao najkompletniji tj. ‘najbolji’ set. Svaka traka puštena kad treba, lep uvod razrada i zaključak. Vidi se da je imao vremena da lepo spremi set, koji je snimljen pre par nedelja. Totalno u njegovom fazonu, uživali smo sve vreme. Iako nije bio uživo prisutan na bini, svidelo nam se kako je od strane produkcije urađena ‘iluzija’ kao da je tu.

Nakon pauze, koja se dešavala nakon svakog seta zbog kasnijeg emitovanja na mrežama, na binu se popeo Satori koji je odsvirao svoj autentičan Live set. Momak čiju muziku morate slušati od prvog do poslednjeg bita, jer samo tako možete da se prepustite i uživate u onome što on uživo za vas stvara. Prepoznatljiv orijentalni fazon, live instrumenti, napeti buildup-ovi, dinamika seta vrlo ispoštovana – jednostavno unikatan momak.

DJ Tennis, od čijeg smo seta puno očekivali, i nije nas baš maksimalno oduševio – bar prvih 30 do 45 minuta seta. Kao da se tražio tu prvu polovinu nastupa, dosta je šarao… A onda nas je razneo sa par House klasika, nekoliko ritmičnih numera sa klavirima i vokalima sa primesama breakbeat-a, pa i nekim svojim editima koji su bili fenomenalni, tako da smo mu sve oprostili.

Hot Since 82 je krenuo, sa malim zakašnjenjem, oko 4h ujutru i izvrteo ziku u svom prepoznatljivom fazonu malo House, malo Tech, malo melodic, malo groovy. Testirao je i par traka sa novog albuma koji izlazi uskoro – na prvo slušanje zvuče vrlo zanimljivo! Saznali smo da je trebalo premijerno da pusti i novu traku koju je uradio u saradnji sa Rudimentalom, ali je nažalost zaboravio (možda od umora ili čega god). Čuli smo tu pesmu ovako privatno “off the record” i možemo vam reći da zvuči brutalno – preti da postane opasan hit! Izlazi uskoro odvojeno kao single, tako da… 🙂

Što se tiče same bine, svetla, zvuka i produkcije – tu nemamo neke zamerke, tako da možemo pohvaliti sa visokom ocenom. Čak nas je i vreme poslužilo, jer za 06.09 noć je bila poprilično topla.

To bi bilo to što se tiče ovog i ovakvog Exita. Nadamo se da je ovo prvi i poslednji put da se u ovakvom formatu održava, jer iskreno nije to to. Dance Arena i ovakvi domaći i strani DJ-evi zaslužuju 10-20.000 ljudi, izlazak sunca i svitanje (koje isto nismo imali priliku da vidimo ove godine), energiju mase, ovacije i feedback publike, pa čak i onu magičnu prašinu na koju smo navikli. Ovako je sve izgledalo kao neka omanja privatna žurka na velikom prostoru i sa skupom produkcijom.

Sve u svemu, bilo je ovo novo i čudno iskustvo koje smo želeli da podelimo sa vama. Svi setovi su snimani i trebalo bi da budu dostupni svima online za manje od 2 nedelje, kad se završi montaža. Pratite nas, objavljivaćemo sve to na našim kanalima.

Pogledajte vlog ispod. Peace Out. ✌️

Featured Photo & Videos: Grotto – The Way Of Life.