O KLABINGU: Igor Puljić – Pookie | Grotto video intervju

697
Igor Puljic Pookie press grotto intervju video

Igor Puljić, poznatiji kao DJ Pookie, je sigurno jedan od iskusnijih likova domaće klupske scene koji kvalitetno i uspešno oblikuje muzički ukus ljubitelja elektronske muzike generacijama unazad. Njegovi setovi već dugi niz godina predstavljaju “edukativni program” u domenu House i Disco muzike, pa možemo slobodno reći da nam je jedan od omiljenih domaćih DJ-eva. Pratimo ga i slušamo već 15ak godina i ovim putem mu se zahvaljujemo na svemu što je uradio za scenu elektronske muzike, plus unapred za sve ono što tek planira da uradi.

Pookie je DJ, producent i promoter i u ovoj industriji je već punih 25 godina. Do sada je organizovao i ugostio preko 200 inostranih DJ-eva i oko 50 Live Act-ova u našoj zemlji, trudeći se da svaki put podigne kvalitet domaće klupske scene i približi je svetskim standardima. Bio je program menadžer beogradskog Beer Festa punih 7 godina, vodio je klubove kao što su “Underground” i “Bassment“, a ranih 2000ih i jedine dve prodavnice ploča u Srbiji – “HMK Music” do 2003. i “Late Nite Productions” do 2006. godine.

Pored mnogobrojnih nastupa i rezidentura kod nas i u regionu, Pookie je nekoliko godina bio član “Nocturnal Groove” porodice iz UK-a i svirao na Nocturnal žurkama širom Evrope sa izvođačima kao što su The Shapeshifters, Frankie Knuckles, itd. Svakako svi vrlo dobro znamo njegov neprikosnoveni Remix za hit numeru “Your Love” od Frankie Knucklesa, koja i danas hara svetskim podijumima za ples.

U saradnji sa svojim prijateljima, Pookie je pre par godina pokrenuo IDQ projekat, sa izdanjima za underground etikete kao što su “LoveInc”, “Urbana Records”, “Carioca”, “Global Underground”, “Stealth”,…

Pre nekoliko dana smo se našli sa Pukijem u Dorćol baru u Beogradu, gde smo kroz lepih par sati druženja uspeli da popričamo i o temema našeg aktuelnog serijala video intervjua “O Klabingu”, gde je Igor imao svašta zanimljivo da nam ispriča. Sve je zabeleženo u video materijalu ispod, a vaše je samo da se zavalite i uživate u još jednoj epizodi. 🙂

Zahvaljujemo se Katarini Radojković na dodatnim kadrovima.

Pookie @Facebook
IDQ @Facebook @Instagram

Featured Photo: Press