Poslušajte DJ set Dina Dvornika iz 2004. godine

1467
Dino Dvornik DJ

Debi album Dina Dvornika jedinstven je slučaj u jugoslavenskoj i hrvatskoj pop i rock muzici jer je prvi, a možda i jedini koji nije reciklirao nove muzičke trendove veći ih je stvarao.

Taj album je nastao uz pomoć sintisajzera, ritam mašina i prepun je dance ritmova. Lako se uklopio u vode elektronske muzike i ostao upamćen kao retro fusion album.

Želja da postane DJ i da ponovno poseti London postaje prejaka te njegov rad ponovno stagnira, prenosi Mixeta. Godine 1996. nakon velikog uspeha s „Afrikom“ Dino otvara noćni klub u Hrvatskoj, „Libido“, u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu. Klub je radio skoro tokom celog dana i tamo su DJ-evi puštali najmoderniju elektronsku muziku na svetu tada. Klub se zatvara nakon jedne uspešne sezone zbog problema sa bukom koju je klub stvarao, prenosi Wikipedia.

DJ set, koji možete preslušati ispod, je snimljen u Zagrebu 04.02.2004. godine, a zanimljiva informacija da je Dino nakon samo nekoliko dana nastupio u beogradskom klubu Plastic, koji je tada držao bivši menadžer EKV grupe i Featured fotka je baš sa tog nastupa.

IZVORKlubskascena
Prethodni tekstSrbija dobija svoju Vinyl distribuciju – Treasurewax!
Sledeći tekstVodeća korporacija svetske muzičke industrije najavljuje veliki povratak koncerata i festivala u 2021.