Ovo su najuspešniji žanrovi, artisti, izdavačke kuće i trake na Beatportu 2020. godine

142
Viberate Beatport Report 2020

Kako je većina događaja ove godine otkazana, muzičari i izdavačke kuće brzo su se okrenuli strimingu i digitalnim izdanjima. U julu je izvršni direktor Beatporta Robb McDaniels potvrdio da je već zabeležen porast broja izdanja za 10–20% i da se očekuje da će se trend nastaviti i 2021. godine.

Platforma za muzičko istraživanje i analitiku Viberate proučila je brojke i kreirala sveobuhvatan izveštaj za domen elektronske muzike.

Tech House trake su i dalje najpopularnije na Beatport Top 100 chartu, a slede ih House, Melodic House & Techno i Techno (Peak Time/Driving).

Viberate Beatport Report Top trake po zanrovima

Analizirajući Top 100 traka u 2020. godini, Tech House je ujedno i najzastupljeniji žanr, sa 39%, dok je traka sa najboljim performansama Marshall Jefferson & Solardo – Move Your Body.

Popularnost žanra se takođe odražava na uspeh izdavačkih kuća na Beatportu 2020. godine. “Defected” je zauzela prvo mesto, a prate je “Anjunadeep”, “Club Sweat”, “1605” i “Ultra”.

Viberate Beatport Report Top izvodjaci po zanrovima

Što se producenata tiče, David Penn je najbolji House artist, UMEK je zauzeo Techno tron, a Break Drum & Bass kategoriju. Njihove najuspešnije trake i saradnje, zajedno sa listom Top 50 najprodavanijih traka ove godine su detaljno navedeni u izveštaju koji možete skinuti na ovom linku.

Za sve koje zanima kako vrhunski DJ-evi pristupaju analitici podataka kako bi poboljšali svoje Beatport performanse, UMEK i Viberate organizuju besplatni vebinar u utorak, 22. decembra. Rezervišite svoje mesto putem ovog linka.