Tomorrowland – brzi testovi bi mogli spasiti letnju sezonu festivala

82
Tomorrowland

Letnje izdanje Tomorrowlanda 2021. godine bi se moglo održati uz pomoć brzih testova na koronu, javljaju organizatori iz Belgije.

Vakcinacija protiv virusa Covid-19 započela je globalno i ovo donosi nadu za povratak u normalu u bliskoj budućnosti. Međutim, s obzirom na svetsku populaciju i plan vakcinacije, mladi ljudi su prirodno ostavljeni za kraj. Pošto se vakcinacija odvija tokom prve polovine 2021. godine, ipak postoji mogućnost da se najveći letnji događaji ne dogode, a posebno festivali. Epidemiolog Pierre Van Damme, koji je deo belgijske radne grupe za vakcinaciju, rekao je u jutarnjim vestima za VRT Radio 1 da mlađa populacija neće biti zapostavljena i da će se uložiti svi napori da uživaju u omiljenim letnjim festivalima.

Ako se vakcinacija ne završi kao što je planirano, mnogi događaji se možda neće dogoditi.

Srećom, postoji i plan B.

Tomorrowland 2021 bi se mogao dogoditi ako posetioci nose maske i podvrgnu se brzim Covid-19 testovima pre nego što pristupe događaju.

Sve ovo ipak mora da se odobri na sastanku festivalskog sektora sa predstavnicima janog zdravstva i lokalnih političkih predstavnika, ali dokle god postoji mogućnost, biće i nade. Razmišlja se i o postavljanju test lokacija u blizini festivalskog kompleksa koje bi bile moguće rešenje za održavanje programa festivala.