Kultni elektronski dvojac Daft Punk se raspao nakon 28 godina

312
Daft Punk broken up raspali se 2021

Thomas Bangalter i Gui-Manuel de Homem-Christo aka DAFT PUNK nagovestili su ovu vest ranije danas, putem osmominutnog YouTube videa pod nazivom “Epilogue“. Snimak, koji prikazuje jednog od njih dvojice kako je dignut u vazduh, odlomak je iz njihovog filma “Electroma” iz 2006. godine.

Nakon što se Pitchfork konsultovao sa Kathryn Frazier-om, publicistom Daft Punka, potvrđeno je da se kultni dvojac raspao! Ove vesti mogu šokirati sve fanove, a razlog za razilaženje još uvek nije poznat javnosti. Prošlog aprila, Daft Punk su objavili kako snimaju sledeći film Darija Argentoa, “Occhiali Neri”.

Osnovan ranih 90-ih u Parizu, Daft Punk je postao jedan od najprepoznatljivijih činova u istoriji elektronske muzike, poznat po svojim robot odelima kao i po planetarnim hitovima kao što su “One More Time”, “Around The World”, “Harder, Better, Faster, Stronger”, “Da Funk”, “Get Lucky” i mnogi drugi.

Ostaće zauvek zapamćeni kao duo koji je imao ozbiljan dugogodišnji uticaj na svetsku muzičku scenu, kako elektronsku tako i pop scenu. Njihova izdanja slušaće se večno!

Pogledajte Epilogue: