Objavljen datum izlasaka Avicii biografije

62
Avicii biografija

Nedavno je stigla vest da zvanična Avicii biografija stiže ove godine u novembru, a sada imamo i zvanični datum objavljivanja.

Tim: The Official Biography of Avicii” će se 16. novembra pojaviti u Severnoj Americi i Velikoj Britaniji preko izdavačkih kuća Mobius i Sphere, rekao je pisac, švedski istraživački novinar i producent dokumentarnih filmova Måns Mosesson.

Intervjuišući porodicu, prijatelje i kolege, pisac nudi retki uvid u njegov život koji su ispričali oni koji su ga najbolje poznavali. Kako bi što bolje napisao knjigu, posećuje mesta koje je Tim Bergling posećivao, poput Ibice, Majamija, Los Anđelesa i matične države Švedske.

Takođe je detaljno opisao njegovu borbu sa mentalnim zdravljem.

Knjiga daje iskrenu sliku Tima i njegove životne potrage, ne plašeći se poteškoća s kojima se borio. Gotovo je nemoguće shvatiti koliki je uticaj imao Tim Bergling, kako na muzičku industrij tako i na ovožavaoce širom sveta. Måns Mosesson je putovao Timovim stopama širom sveta, od ulica njegovog detinjstva u Stokholmu, do Majamija, Ibice i Los Anđelesa, kako bi pružio detaljnu i višestruku sliku Timovog života i dela.“, kaže se u zvaničnom saopštenju za štampu

Neto prihod od prodaje biografije će se donirati Fondaciji Tim Bergling, koju je osnovala njegova porodica s ciljem da se usredsredi na prevenciju samoubistava, kao i na područija klimatskih promena, očuvanja prirode, razvojne pomoći i ugroženih vrsta.

Pored ove biografije, u Stokholmu je u toku i izgradnja Avicii meomrijalnog centra, ali datum otvaranja istog još uvek nije poznat, iako se očekuje da će se to desiti ove godine.