Bivši sovjetski sanatorijum pretvoren u prostor za žurke

147
Khvylia Ickpa festival

Tim koji stoji iza svetski poznatog gruzijskog kluba Bassiani, pretvorio je stari sovjetski sanatorijum na periferiji Kijeva, Khvylia, u prostor za žurke.

Ukrajinska fizijatrijska bolnica puštena je u rad sa nekoliko hiljada posetilaca od 23. do 25. jula techno festivalom Ickpa (Iskra).

Festivalske bine bile su raspoređene unutar glavne zgrade Khyvlia i u šumi koja okružuje sanatorijum.

Posetioci festivala imali su priliku da kampuju u šumi ili ostanu u sanatorijumu dve noći za 2.700 UAH (84 €) – sve je bilo rasprodato.

Organizatori su pokrenuli ovaj dvodnevni događaj u nadi da će postati godišnja platforma koja bi spajala zapad i mlade elektronske scene u postsovjetskim zemljama, poput Gruzije i Ukrajine.

Odlučeno je da Ickpa bude smeštena u Kijevu zbog svog strateškog mesta između zapadne Evrope i postsocijalističkih zemalja. Verujemo da tačka povezivanja nije samo geografska već, pre svega, kulturna. Ova blizina uključuje potencijal grada da postane centar, gde se društveno i kulturno iskustvo akumulirano tokom godine prenosi putem događaja“, kažu organizatori.

Događaj je okupio više od 40 DJ-eva, uključujući Jeff Millsa, Nastiu i Salome, kao i dobrotvorni turnir u malom fudbalu i panel “Osnaživanje kulturnog dijaloga i komunikacije između postsocijalističkih plesnih kultura”.

IZVORIQ Magazine
Prethodni tekstMeduza, Satori i Bajaga na otvaranju Sea Dance festivala
Sledeći tekstOvaj festival će koristiti avion kao binu i dancefloor